stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Bronnen » Familieberichten

Websites 1 - 6 van 6:

www.condoleance.nl

Condoleance.nl

Website voor online condoleren en gedenken. Aanleiding voor Condoleance.nl was de cafébrand in Volendam op 1 januari 2001. Duizenden mensen voelden de behoefte om hun medeleven te betuigen. Daarom lanceerde Uitvaart.Com de site Condoleance.nl. Voor die tijd leek er al behoefte aan een dergelijke site omdat het gastenboek van Uitvaart.nl steeds vaker als condoleanceregister werd gebruikt.


Screenshot van website

www.datgene.nl

Dat@Gene

Dat@Gene richt zich sinds midden jaren 90 van de vorige eeuw op het verzamelen en beschikbaarstellen van familieberichten uit een zo breed mogelijk aantal landelijke en regionale dag- en weekbladen. En op dit moment zijn de gegevens van ruim 250.000 knipsels na te slaan op deze website. Tegen een geringe vergoeding kunt u incidenteel of op abonnementsbasis deze berichten in de vorm van scans ook in uw bezit krijgen. In de collectie zijn berichten opgenomen uit kranten vanuit het hele land, van Groningen tot Zeeland en van Noordholland tot Limburg. Zelfs is er een flink aantal berichten uit Belgische kranten opgenomen in de collectie. Dankzij een groot aantal vrijwilligers die met grote regelmaat de berichten toezenden is de collectie inmiddels gegroeid tot ongeveer 600.000 berichten! Een groot deel hiervan, ongeveer 260.000, is volledig geïndexeerd op alle daarop voorkomende familienamen. Dus berichten zijn niet alleen terug te vinden op de familienaam van de overledene of geborene, maar ook op familienamen van aangetrouwde familieleden, collega's, vrienden et cetera. Vanzelfsprekend voor zover die voorkomen op het betreffende bericht.


Screenshot van website

genealogie.pieterjanssen.eu

Familie Janssen en Frencken

Stamboom en verhalen van enkele Heldense families


Screenshot van website

www.genidoc.nl

GENIDOC

GENIDOC is een genealogisch onderzoeksbureau die diensten aanbiedt en informatie verstrekt met betrekking tot historisch familie onderzoek. Tientallen jaren zijn wij al actief met het vergaren van informatie op dit gebied. Onlangs is een aanvang gemaakt met het aanbieden van genealogische informatie op het internet. Op dit moment zijn ruim 210.000 bidprentjes geïndexeerd. In de loop van het jaar zal ook een begin worden gemaakt om de meer dan 1 miljoen familieberichten uit kranten en tijdschriften en de grote hoeveelheid geboortekaartjes, trouw en rouwkaarten in de index op te nemen.


Screenshot van website

www.laatstegroet.net

Laatstegroet.net

Familieberichten rouwberichten (uit Dordrecht en omgeving).


Screenshot van website

www.online-familieberichten.nl

Online Familieberichten

Dit project heeft als doel het beschikbaar stellen van informatie over familieberichten die o.a. in de landelijke kranten en regionale bladen gestaan hebben. Hier kunt u een keuze maken uit ruim 1,1 miljoen geboorte-, huwelijks- en overlijdensadvertenties, bidprentjes, rouwbrieven, enz. De doelgroep is de genealogisch onderzoeker. In tegenstelling tot soortgelijke projecten is (en blijft) online-familieberichten een gratis dienst voor iedereen! Er wordt dagelijks aan de site gewerkt door een team van vrijwilligers.


Screenshot van website