stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Software » Nederlandstalig

Websites 1 - 10 van 12:

aldconfig.sjfrancke.nl/index.html

ALdConFig hulpprogramma

AldConFig is een eenvoudig recht toe recht aan Windows programma om config bestanden van Aldfaer (Aldfaer.cfg) te beheren. In Aldfaer is het mogelijk diverse instellingen te doen via menu - Extra - Instellingen, deze instellingen worden in het bestandje Aldfaer.cfg opgeslagen en wordt bij het starten van Aldfaer weer ingelezen, zo heeft u uw instellingen van de vorige sessie weer terug. Zaken die in de stamboom worden opgeslagen zijn onder andere: map veiligheidskopieën, groepen, zie menu Stamboom - Eigenschappen, zij staan dus niet in Aldfaer.cgf.


Screenshot van website

aldfaer.net/sitemap

Aldfaer

Aldfaer is een gratis, krachtig, gebruikersvriendelijk en zeer uitgebreid Nederlandstalig Windows-programma voor het vastleggen van alle stamboomgegevens. Op één overzichtelijk scherm staan de belangrijkste gegevens van de persoon, inclusief de ouders, huwelijken, kinderen, broers en zusters, notities, leeftijd bij belangrijke familiegebeurtenissen en foto's.


Screenshot van website

ancestortreemanager.sivworks.nl

Ancestor Tree Manager

Ancestor Tree Manager (ATM) is een 2-talig, gratis genealogieprogramma waarmee op eenvoudige wijze een aantrekkelijke website te maken is voor het publiceren van kwartierstaten, parentelen, persoonsbladen, scans van bronnen en een index op de personen. De rapportages zijn geschikt voor internet maar kunnen ook gewoon lokaal op de PC gebruikt worden.


Screenshot van website

www.centurial.nl

Centurial

Centurial is ècht op bewijs gebaseerde genealogiesoftware. Het onderzoeksproces in Centurial begint met het invoeren van informatie zoals die in een bron aanwezig is. Pas daarna wordt deze informatie gecombineerd met de informatie uit andere bronnen. Op die manier zijn conclusies altijd eenvoudig te herleiden tot het bewijs en de bronnen waarop deze waren gebaseerd. Beschikbaar in Nederlands, Engels en Duits.


Screenshot van website

www.myheritage.nl/family-tree-builder

Family Tree Builder

Family Tree Builder, gebruikt door miljoenen mensen wereldwijd, helpt u om uw familiegeschiedenis te onderzoeken, uw stamboom te bouwen en foto's, historische gegevens toe te voegen en nog veel meer.


Screenshot van website

www.lauwerier.nl/stamboom/gd90_win.htm

GD90 voor Windows (C) JLJ Lauwerier

"GD90 voor Windows" (© 2001-2003 J.L.J. Lauwerier) is een Nederlandstalig genealogisch softwarepakket dat compatible is met GensData/D90 (voor DOS, © NGV 1985-2001). Het pakket is specaal ontwikkeld voor gebruikers van GensData/D90 (voor DOS).


Screenshot van website

www.gvanbinsbergen.org/geneaal

Geneaal

Geneaal is een programma dat de genealoog ondersteunt bij zijn werkzaamheden. Het kan de genealogische gegevens over personen en relaties tussen de personen opslaan en bewerken. Er bestaat een groot aantal mogelijkheden voor het genereren van genealogische rapporten en uitvoer. Bekend zijn uiteraard de genealogie, de parenteel, de stamreeksen en de kwartierstaat. Daarnaast kan ook een z.g. uitgebreide genealogie worden gemaakt. Dit is een genealogie, waarin de vrouwelijke lijn tot en met de kleinkinderen wordt vermeld.


Screenshot van website

www.gensdatapro.nl

GensDataPro

GensDataPro is een Windows programma, geschikt voor Windows 95/98/2000/2000NT/XP/Vista en Windows 7, 8 en 10, dat is ontwikkeld vanuit het DOS-programma van Gensdata, GD/D90. Het wordt uitgegeven door de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV). Veel genealogen, of "stamboomhobbyisten", registreren hun bevindingen in de computer. De Afdeling ComputerGenealogie van de NGV (NGV-CG) was ten tijde van de homecomputer al een pionier met de voorlopers van GD/D90. De nu in Nederland meest gangbare genealogische programma´s zijn afgeleiden van GD/D90. Deze programma´s draaien echter nog onder DOS of Windows 3.11.


Screenshot van website

www.hazadata.com

Haza-Data

Haza-21 is een relationeel informatiesysteem voor genealogen en historici. Het programma is gebouwd op een relationele database en bestaat uit drie modulen, die gecombineerd en volledig geïntegreerd gebruikt kunnen worden: Genealogie, Registratie en Goederen. Deze zijn onderling volledig geïntegreerd, alsmede via een centrale Thesaurus. Zie de gedetailleerde beschrijvingen van de modulen.


Screenshot van website

www.pro-gen.nl

Pro-Gen

PRO-GEN is een genealogisch programma voor een PC met Windows XP t/m Windows 10. PRO-GEN kan u van dienst zijn bij uw hobby vanaf het onderzoek tot en met het maken van uw publicatie. PRO-GEN is gemaakt door Johan Mulderij en Dinant Scholte in 't Hoff. Het programma bestaat sinds 1989 en kent vele duizenden gebruikers. Ondersteuning wordt rechtstreeks verleend door de auteurs en door de helpdesks van de PRO-GEN gebruikersgroep.


Screenshot van website