stamboomgids

Boeken » Genealogie

Websites 1 - 10 van 29:

Burgerlijke stand en bevolkingsregister (R.F. Vulsma) - www.bol.com/nl/p/burgerlijke-stand-en-bevolkingsregister/1001004001751 ...

Deze handleiding bespreekt inhoud, achtergrond en geschiedenis van de verschillende registers van de burgerlijke stand en het bevolkingsregister. Samen vormen zij de belangrijkste bronnen voor genealogisch onderzoek in de negentiende en twintigste eeuw.


Screenshot van website

Chinese Roots / 7 Voorouders van verre (Kees Kuiken) - www.bol.com/nl/p/chinese-roots-7-voorouders-van-verre/1001004011843792 ...

Dit is het zevende boek in de serie Voorouders van Verre: Chinese Roots. Kees Kuiken schreef deze onderzoeksgids voor familiegeschiedenis voor alle in Nederland woonachtige mensen met Chinese voorouders.


Screenshot van website

De genealogische werkplaats (Centraal Bureau Genealogie) - www.bol.com/nl/p/de-genealogische-werkplaats/9200000022688981

Dit Jaarboek heeft de titel De genealogische werkplaats. Ethiek en methodiek van het onderzoek. Daar kun je nogal wat onder scharen. En dat was precies onze bedoeling.


Screenshot van website

De kleine Je stamboom onderzoeken voor Dummies (Pyter Wagenaar) - www.bol.com/nl/p/de-kleine-je-stamboom-onderzoeken-voor-dummies/920000 ...

Duik in het verleden van je eigen familie.Dit is de laagdrempelige handleiding om je stamboom te onderzoeken en je familiegeschiedenis te schrijven. Hoe en waar begin je? Welke bronnen vind je in Nederlandse archieven en hoe gebruik je die? Welke hulpmiddelen en websites zijn er voor genealogisch onderzoek? Hoe bewaar je wat je vindt? Dat en meer lees je in dit handige boekje. Je onderzoek resulteert in een stamboom van namen, jaartallen en feiten: de basis van je familiegeschiedenis.


Screenshot van website

De levens van Jan Six (Geert Mak) - www.bol.com/nl/p/de-levens-van-jan-six/9200000051759374/name=sg

De levens van Jan Six. Een familiegeschiedenis is het verhaal van Jan Six, zijn familie en zijn vele levens. Zijn portret geldt als het mooiste dat zijn vriend Rembrandt ooit maakte, het hangt - uniek - nog steeds in het familiehuis aan de Amstel. Jan kende iedereen in het 17e-eeuwse Amsterdam, van Vondel tot Spinoza. Maar wat ging er werkelijk om in het hoofd van deze 17e-eeuwse patriciƫr en kunstverzamelaar? Zijn kladboek is bewaard gebleven in het rijke familiearchief: het bevat duizenden aantekeningen, variƫrend van recepten, anekdotes en godsdienstige beschouwingen tot zeldzaam schunnige grappen. Na hem kwamen nieuwe mannen: binnen de familie Six heet de oudste zoon van de oudste zoon meestal weer Jan Six, tot de dag van vandaag. Ze werden burgemeester en wetenschapper, ze verwierven grote rijkdom en strompelden soms ook weer gebocheld, arm en eenzaam door het leven.


Screenshot van website

Friezen Gezocht (P. Nieuwland) - www.bol.com/nl/p/friezen-gezocht/1001004005073450

Friesland heeft zijn eigen mogelijkheden voor stamboomonderzoek. Deze gids helpt u de eerste stappen te zetten. Hoe moet u met uw onderzoek beginnen en hoe verwerkt u de gegevens die u vindt? Vervolgens wordt u - met tal van praktijkvoorbeelden - wegwijs gemaakt in de Friese bronnen voor stamboomonderzoek. Waar kunt u ze vinden, wat staat erin, hoe kunt u ze gebruiken? Op dergelijke vragen geeft FRIEZEN GEZOCHT een antwoord.


Screenshot van website

Friezen Uit Vroeger Eeuwen (H. De Walle) - www.bol.com/nl/p/friezen-uit-vroeger-eeuwen/1001004004856730/name=sg

Friezen uit vroeger eeuwenOpschriften uit Friesland, 1280-1811. Zevenduizend inscripties, gevonden op graven, klokken, gevelstenen, geboortelepels, ramen. Ze leveren een schat aan informatie over personen.Dit monumentale boek brengt ze samen, uit heel Friesland. Met uitvoerige registers. Toegankelijk gemaakt op een CDRom.


Screenshot van website

Genealogie en de Canon (Centraal Bureau Genealogie) - www.bol.com/nl/p/jaarboek-centraal-bureau-voor-genealogie-63-genealogi ...

Jaarboek Centraal Bureau voor Genealogie / 63 Genealogie en de Canon deel 2


Screenshot van website

Genealogie in boekvorm van de families Beltzer, e.a. - www.beltzer.nl

In Boekvorm uitgegeven: Stamboom van familie Beltzer, Melkert, Helsloot, Engelenberg, Krommendam, IJsendoorn, Gottschalk, Broekman, Broer, Unland, Boberg, Spratte. Ook zichtbaar op mijn Website in PDF formaat.


Screenshot van website

Genealogie van de families Ten Zijthoff/Ten Siethoff uit Goor - www.bol.com/nl/p/genealogie-van-families-ten-zijthoff-ten-siethoff-uit ...

n dit boek wordt de stamboom behandeld van de oorspronkelijk uit Overijssel afkomstige families Ten Zijthoff en Ten Siethoff. Deze twee geslachten zijn uit een en dezelfde stamvader ontsproten: de omstreeks het jaar 1600 geboren kuiper Derck ten Zijthoff, die in het Twentse Goor woonde en werkte.


Screenshot van website