stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Boeken » Genealogie

Websites 1 - 10 van 28:

www.bol.com/nl/p/chinese-roots-7-voorouders-van-verre/1001004011843792 ...

Chinese Roots / 7 Voorouders van verre (Kees Kuiken)

Dit is het zevende boek in de serie Voorouders van Verre: Chinese Roots. Kees Kuiken schreef deze onderzoeksgids voor familiegeschiedenis voor alle in Nederland woonachtige mensen met Chinese voorouders.


Screenshot van website

www.bol.com/nl/p/de-genealogische-werkplaats/9200000022688981

De genealogische werkplaats (Centraal Bureau Genealogie)

Dit Jaarboek heeft de titel De genealogische werkplaats. Ethiek en methodiek van het onderzoek. Daar kun je nogal wat onder scharen. En dat was precies onze bedoeling.


Screenshot van website

www.bol.com/nl/p/de-kleine-je-stamboom-onderzoeken-voor-dummies/920000 ...

De kleine Je stamboom onderzoeken voor Dummies (Pyter Wagenaar)

Duik in het verleden van je eigen familie.Dit is de laagdrempelige handleiding om je stamboom te onderzoeken en je familiegeschiedenis te schrijven. Hoe en waar begin je? Welke bronnen vind je in Nederlandse archieven en hoe gebruik je die? Welke hulpmiddelen en websites zijn er voor genealogisch onderzoek? Hoe bewaar je wat je vindt? Dat en meer lees je in dit handige boekje. Je onderzoek resulteert in een stamboom van namen, jaartallen en feiten: de basis van je familiegeschiedenis.


Screenshot van website

www.bol.com/nl/f/de-levens-van-jan-six/9200000051759373

De levens van Jan Six (Geert Mak)

De levens van Jan Six. Een familiegeschiedenis is het verhaal van Jan Six, zijn familie en zijn vele levens. Zijn portret geldt als het mooiste dat zijn vriend Rembrandt ooit maakte, het hangt - uniek - nog steeds in het familiehuis aan de Amstel. Jan kende iedereen in het 17e-eeuwse Amsterdam, van Vondel tot Spinoza. Maar wat ging er werkelijk om in het hoofd van deze 17e-eeuwse patriciër en kunstverzamelaar? Zijn kladboek is bewaard gebleven in het rijke familiearchief: het bevat duizenden aantekeningen, variërend van recepten, anekdotes en godsdienstige beschouwingen tot zeldzaam schunnige grappen. Na hem kwamen nieuwe mannen: binnen de familie Six heet de oudste zoon van de oudste zoon meestal weer Jan Six, tot de dag van vandaag. Ze werden burgemeester en wetenschapper, ze verwierven grote rijkdom en strompelden soms ook weer gebocheld, arm en eenzaam door het leven.


Screenshot van website

www.bravenewbooks.nl/site/?r=userwebsite/index&id=huisdetective

De Matria-Cirkel - Carla van Beers

Kunstenaar Carla van Beers is op zoek naar haar voormoeders en reist via de vrouwelijke lijn terug naar het begin van de zestiende eeuw. Ze beschrijft haar genealogische speurtocht en introduceert de Matria-Cirkel als instrument.


Screenshot van website

www.bol.com/nl/p/friezen-gezocht/1001004005073450

Friezen Gezocht (P. Nieuwland)

Friesland heeft zijn eigen mogelijkheden voor stamboomonderzoek. Deze gids helpt u de eerste stappen te zetten. Hoe moet u met uw onderzoek beginnen en hoe verwerkt u de gegevens die u vindt? Vervolgens wordt u - met tal van praktijkvoorbeelden - wegwijs gemaakt in de Friese bronnen voor stamboomonderzoek. Waar kunt u ze vinden, wat staat erin, hoe kunt u ze gebruiken? Op dergelijke vragen geeft FRIEZEN GEZOCHT een antwoord.


Screenshot van website

www.bol.com/nl/f/friezen-uit-vroeger-eeuwen-cd-rom/35867760

Friezen Uit Vroeger Eeuwen (H. De Walle)

Friezen uit vroeger eeuwenOpschriften uit Friesland, 1280-1811. Zevenduizend inscripties, gevonden op graven, klokken, gevelstenen, geboortelepels, ramen. Ze leveren een schat aan informatie over personen.Dit monumentale boek brengt ze samen, uit heel Friesland. Met uitvoerige registers. Toegankelijk gemaakt op een CDRom.


Screenshot van website

www.bol.com/nl/p/jaarboek-centraal-bureau-voor-genealogie-63-genealogi ...

Genealogie en de Canon (Centraal Bureau Genealogie)

Jaarboek Centraal Bureau voor Genealogie / 63 Genealogie en de Canon deel 2


Screenshot van website

www.beltzer.nl

Genealogie in boekvorm van de families Beltzer, e.a.

In Boekvorm uitgegeven: Stamboom van familie Beltzer, Melkert, Helsloot, Engelenberg, Krommendam, IJsendoorn, Gottschalk, Broekman, Broer, Unland, Boberg, Spratte. Ook zichtbaar op mijn Website in PDF formaat.


Screenshot van website

www.bol.com/nl/p/genealogie-van-families-ten-zijthoff-ten-siethoff-uit ...

Genealogie van de families Ten Zijthoff/Ten Siethoff uit Goor

n dit boek wordt de stamboom behandeld van de oorspronkelijk uit Overijssel afkomstige families Ten Zijthoff en Ten Siethoff. Deze twee geslachten zijn uit een en dezelfde stamvader ontsproten: de omstreeks het jaar 1600 geboren kuiper Derck ten Zijthoff, die in het Twentse Goor woonde en werkte.


Screenshot van website