stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Internationaal » Zuid-Amerika

Websites 1 - van 5:

www.archivoboneiru.com

Archivo Boneiru | Archief van Bonaire  Nieuw

Journalist en auteur Boi Antoin heeft op Bonaire de afgelopen jaren een uitgebreide collectie aan Bonairiaans cultureel erfgoed opgebouwd. Het materiaal is opgeslagen in een ruimte van ongeveer zes bij vier meter. De collectie bevat foto's uit de 20e eeuw, videobanden, audiotapes, voorwerpen, boeken en documenten. Hoewel het materiaal niet heel oud is, zijn de bewaarcondities op Bonaire verre van ideaal, waardoor de achteruitgang in de materiële staat goed te zien is. Plataforma Kultural en Fundashon Historiko Kultural Boneriano hebben het initiatief genomen om het aanwezige materiaal te laten digitaliseren en te ontsluiten. Zij werken daarbij samen met Regionaal Archief Dordrecht. Het Nationaal Archief heeft geadviseerd en het Instituut voor Beeld en Geluid neemt een deel van de collectie op haar catalogus.


Screenshot van website

ana.aw

Archivo Nacional Aruba | Nationaal Archief Aruba  Nieuw

Nationaal Archief van Aruba (Papiaments:Archivo Nacional Aruba) is het nationaal archief van Aruba. Er ligt ruim 200 jaar geschiedenis van Aruba opgeslagen in meer dan 15 kilometer documenten, in meer dan 1250 audio-visuele banden en in meer dan 100.000 foto's. Het oudste document dateert uit 1816 en is het Rekwestenboek van Commandeur Lodewijk Christoph Boyé. De collecties bestaan uit authentiek en origineel materiaal, zoals documenten, foto's, audio-visueel en digitaal materiaal. Onder de openbare archieven vallen het koloniaal archief van de Commandeurs en Gezaghebbers van Aruba (1816-1939), de archieven van de dienst openbare werken (1939-1957), gezondheidsdienst (1918-1985) en het bestuurscollege (1951-1961). De particuliere collecties betreffen de archieven van de protestantse gemeente Aruba (1822-2008), Segundo (Boy) Ecury (1922-1944), Milio Croes (1917-2003) en van de carnavalsgroep Bankanaden (1979-1982). Naast toegang tot de collecties kan het publiek gebruik maken van diensten voor genealogisch onderzoek, de studieruimte, het documentatie- en informatiecentrum en de bibliotheek.


Screenshot van website

www.nationaalarchief.sr

Nationaal Archief Suriname

Het Nationaal Archief Suriname beheert diverse archieven die betrekking hebben op Suriname. Met name van de diverse overheidsinstellingen en hun voorgangers, zowel uit de koloniale tijd als uit de tijd van de Republiek Suriname, maar ook van particulieren, notarissen en kranten. Men vindt met name archieven na 1845. Archiefbescheiden van voor die tijd zijn aan het begin van de twintigste eeuw door het Nederlandse Ministerie van Koloniën naar Nederland overgebracht. Deze archieven zijn te raadplegen bij het Nederlandse Nationaal Archief. Archieven uit de Engelse tijd (1804-1816) vindt men in Groot-Brittannië. Verder zijn bij diverse grote branden in het verleden delen van de collectie verloren gegaan.


Screenshot van website

www.nationaalarchief.cw

National Archief Curaçao

Het Nationaal Archief is de beheerder van de archieven van het huidige land Curaçao en van het voormalige land, de Nederlandse Antillen. Daardoor beheert het Nationaal Archief de schatten aan informatie van ons verleden. Deze schatten van informatie bestaan uit de archieven die ontstaan zijn gedurende het uitvoeren van de taken van de overheid.


Screenshot van website

www.kasan.nl

Surinaamse Genealogie Denie Kasan

Tips, advies, nieuws m.b.t. Surinaamse Genealogie leest u op www.kasan.nl. Via mijn blog over Surinaamse Genealogie leert u de mogelijkheden om uw voorouders terug te vinden in de Surinaamse archieven.


Screenshot van website