stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Internationaal » Zuid-Amerika

Websites 1 - 10 van 10:

www.allesurinamers.org

AlleSurinamers.org

Welkom op AlleSurinamers.org, de bronnenwebsite van de Stichting voor Surinaamse Genealogie (SSG). De stichting heeft deze site opgezet om de toegangen tot alle belangrijke bronnen voor Surinaams familieonderzoek op één plek bij elkaar te brengen, deze van een heldere toelichting te voorzien en up-to-date te houden. De stichting wil hiermee mensen met belangstelling voor Surinaams familieonderzoek de goede richting wijzen en behulpzaam zijn.


Screenshot van website

www.archivoboneiru.com

Archivo Boneiru | Archief van Bonaire

Journalist en auteur Boi Antoin heeft op Bonaire de afgelopen jaren een uitgebreide collectie aan Bonairiaans cultureel erfgoed opgebouwd. Het materiaal is opgeslagen in een ruimte van ongeveer zes bij vier meter. De collectie bevat foto's uit de 20e eeuw, videobanden, audiotapes, voorwerpen, boeken en documenten. Hoewel het materiaal niet heel oud is, zijn de bewaarcondities op Bonaire verre van ideaal, waardoor de achteruitgang in de materiële staat goed te zien is. Plataforma Kultural en Fundashon Historiko Kultural Boneriano hebben het initiatief genomen om het aanwezige materiaal te laten digitaliseren en te ontsluiten. Zij werken daarbij samen met Regionaal Archief Dordrecht. Het Nationaal Archief heeft geadviseerd en het Instituut voor Beeld en Geluid neemt een deel van de collectie op haar catalogus.


Screenshot van website

ana.aw

Archivo Nacional Aruba | Nationaal Archief Aruba

Nationaal Archief van Aruba (Papiaments:Archivo Nacional Aruba) is het nationaal archief van Aruba. Er ligt ruim 200 jaar geschiedenis van Aruba opgeslagen in meer dan 15 kilometer documenten, in meer dan 1250 audio-visuele banden en in meer dan 100.000 foto's. Het oudste document dateert uit 1816 en is het Rekwestenboek van Commandeur Lodewijk Christoph Boyé. De collecties bestaan uit authentiek en origineel materiaal, zoals documenten, foto's, audio-visueel en digitaal materiaal. Onder de openbare archieven vallen het koloniaal archief van de Commandeurs en Gezaghebbers van Aruba (1816-1939), de archieven van de dienst openbare werken (1939-1957), gezondheidsdienst (1918-1985) en het bestuurscollege (1951-1961). De particuliere collecties betreffen de archieven van de protestantse gemeente Aruba (1822-2008), Segundo (Boy) Ecury (1922-1944), Milio Croes (1917-2003) en van de carnavalsgroep Bankanaden (1979-1982). Naast toegang tot de collecties kan het publiek gebruik maken van diensten voor genealogisch onderzoek, de studieruimte, het documentatie- en informatiecentrum en de bibliotheek.


Screenshot van website

caribischegenealogie.org

Caribische Genealogie - Familiegeschiedenissen van overzee

Deze website vertelt het verhaal van families en personen die verweven zijn met het koloniale verleden van Nederland rond de Atlantische Oceaan. De expansie van de Nederlandse handel in het Atlantisch gebied vanaf 1600 en de neergang van de Oostzeehandel vanaf 1660 bracht Nederlanders naar Nieuw-Nederland, Brazilië, de Afrikaanse westkust en het Caribisch gebied. Sommige van hen zijn nooit overzee geweest, anderen tijdelijk en sommigen vestigden zich daar voorgoed en waren de stichters van koloniale families. Uit de bewaard gebleven archieven van de West-Indische Compagnie, de koloniale archieven en andere bronnen is de geschiedenis van deze personen en hun families in kaart gebracht. De door mij hier gepubliceerde informatie, genealogieën en artikelen zijn het resultaat van vele jaren primair en secundair bronnenonderzoek in archieven en bibliotheken van Nederland, Curaçao en de VS, van online onderzoek en van het optekenen van verhalen en wetenswaardigheden uit de overlevering.


Screenshot van website

www.nationaalarchief.sr

Nationaal Archief Suriname

Het Nationaal Archief Suriname beheert diverse archieven die betrekking hebben op Suriname. Met name van de diverse overheidsinstellingen en hun voorgangers, zowel uit de koloniale tijd als uit de tijd van de Republiek Suriname, maar ook van particulieren, notarissen en kranten. Men vindt met name archieven na 1845. Archiefbescheiden van voor die tijd zijn aan het begin van de twintigste eeuw door het Nederlandse Ministerie van Koloniën naar Nederland overgebracht. Deze archieven zijn te raadplegen bij het Nederlandse Nationaal Archief. Archieven uit de Engelse tijd (1804-1816) vindt men in Groot-Brittannië. Verder zijn bij diverse grote branden in het verleden delen van de collectie verloren gegaan.


Screenshot van website

naam.cw/nl

National Archaeological - Anthropological Memory Management | Safeguarding our shared memory

National Archaeological Anthropological Memory Management Foundation – NAAM – Curacao is een nonprofit organisatie die zich committeert aan de conservering en identificatie van het materiële en immateriële erfgoed van Bonaire, Curacao, St. Maarten, St. Eustatius en Saba in een Caribisch perspectief. NAAM is in 1998 opgericht door de Landsoverheid van de voormalige Nederlandse Antillen, als opvolger van het voormalige AAINA (Archaeologisch- Anthropologisch Instituut Nederlandse Antillen). Door zichzelf te profileren als “meer dan een museum”, heeft NAAM zich in de loop van de tijd kunnen ontwikkelen tot een instituut dat zich breed inzet voor het documenteren, restaureren en verrijken van het culturele geheugen van onze bevolking. Dit is waarom de M van NAAM niet langer staat voor “Museum” maar voor “Memory Management”.


Screenshot van website

www.nationaalarchief.cw

National Archief Curaçao

Het Nationaal Archief is de beheerder van de archieven van het huidige land Curaçao en van het voormalige land, de Nederlandse Antillen. Daardoor beheert het Nationaal Archief de schatten aan informatie van ons verleden. Deze schatten van informatie bestaan uit de archieven die ontstaan zijn gedurende het uitvoeren van de taken van de overheid.


Screenshot van website

www.surinaamsegenealogie.nl/2015/05/04/scans-nederlandse-antillen

Scans Nederlandse Antillen - Surinaamse Genealogie

Uitgebreid overzicht op de website van de Stichting voor Surinaamse Genealogie over de verschillende op FamilySearch (en elders) beschikbare genealogische bronnen voor de voormalige Nederlandse Antillen, nu Aruba, Curaçao, Sint Maarten en het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden, ook wel BES-eilanden genoemd.


Screenshot van website

www.surinaamsegenealogie.nl

Stichting voor Surinaamse Genealogie

De Stichting Surinaamse Genealogie is dé ontmoetingsplaats voor mensen met een interesse in Surinaamse familiegeschiedenis. Hier kan men met elkaar in contact komen en informatie uitwisselen. Zij bieden een helpende hand aan zowel beginnende als gevorderde onderzoekers als het gaat om hoe genealogisch onderzoek aan te pakken, welke hulpmiddelen ter beschikking staan en hoe het resultaat van het onderzoek op de meest efficiënte wijze vast te leggen.


Screenshot van website

www.kasan.nl

Surinaamse Genealogie Denie Kasan

Tips, advies, nieuws m.b.t. Surinaamse Genealogie leest u op www.kasan.nl. Via mijn blog over Surinaamse Genealogie leert u de mogelijkheden om uw voorouders terug te vinden in de Surinaamse archieven.


Screenshot van website