stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Zoekresultaten 'Leen' (binnen één categorie)

Resultaten 1 - 5 van 5:

www.regionaalarchiefdordrecht.nl

Regionaal Archief Dordrecht

Het Regionaal Archief Dordrecht beheert het archief van de stad Dordrecht, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, en van dertien omringende gemeenten. Het is gevestigd op het Hof in Dordrecht. De gemeenten waarvan het Regionaal Archief de archieven bewaard zijn, naast Dordrecht, Alblasserdam, Binnenmaas, Cromstrijen, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Korendijk, Molenwaard, Papendrecht, Sliedrecht, Strijen en Zwijndrecht. Het archief fungeert als centrum waar, in samenwerking met de bewoners van Dordrecht en de regio, vorm gegeven wordt aan het geheugen van de samenleving. Duizenden archiefstukken, foto's, tekeningen, kaarten, boeken, tijdschriften en kranten zijn in het erfgoedcentrum ondergebracht. Die archiefstukken komen niet alleen van de overheid, maar ook van burgers, bedrijven, scholen, sociale instellingen, notarissen, kerkgenootschappen en sportverenigingen. Vrijwel alle documenten zijn openbaar. De archieven en collecties die door het Regionaal Archief worden beheerd, worden bewaard op het Stadsdepot aan de Dordtse Kil. De studiezaal is echter op het Hof in de binnenstad; stukken die men wil inzien moeten dus ruim op tijd worden aangevraagd.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.rhc-eindhoven.nl

Regionaal Historisch Centrum Eindhoven

Het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven beheert en bewaart sinds 2000 de archieven van 15 gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant. Na de fusie op 1 januari 2003 werd dat uitgebreid naar 20 gemeenten: Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Heeze-Leende, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.dedomijnen.nl/collecties

Erfgoedcentrum De Domijnen

De Domijnen is dé culturele instelling in Sittard-Geleen die professionals, cultuurliefhebbers en vrijwilligers verbindt. Zij produceert en programmeert activiteiten voor iedereen in de regio. Samen met alle cultuurinstellingen in de regio wil De Domijnen kunst en cultuur stimuleren en nog aantrekkelijker maken. De Domijnen is de voortzetting van Museum Het Domein, BiblioNova, Stadsschouwburg Sittard-Geleen en het Euregionaal Historisch Centrum. In 2016 sluit Filmhuis Het Domein hierbij aan. De Domijnen kent de volgende onderdelen: Collecties & Informatie, Educatie, Exposities, Podium en Extra! (waarin de stedelijke programmering is ondergebracht) en wordt daarbij ondersteund door de afdelingen Bedrijfsvoering, Projecten en Marketing & Communicatie. Bij de Domijnen werken circa 100 medewerkers verdeeld over ruim 60 fte. De jaarlijkse omzet bedraagt circa 13 miljoen euro. Voor de organisatie heeft De Domijnen een zelfstandige cao die passend is in de culturele sector. Alle functies zijn gewaardeerd conform de cao.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.limburg.be/provinciaalarchieflimburg

Provinciaal archief | Provincie Limburg

Het Provinciaal Archief Limburg ondersteunt de werking van de provinciale administratie door alle documenten, opgemaakt of ontvangen door de beleidsorganen en de verschillende administratieve diensten van het provinciebestuur, te beheren. De dossiers hebben niet alleen een bestuurlijk-administratieve waarde, maar zijn ook cultuur-historisch belangrijk. Zij illustreren talloze facetten van de geschiedenis van de provincie Limburg en haar gemeenten tijdens de 19de, 20ste en 21ste eeuw. Onderzoekers kunnen terecht in onze leeszaal, waar wij ze begeleiden bij hun zoektocht naar informatie over hun gemeente, gebouwen, buurtwegen, waterlopen, enz.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

AEZEL.eu

Limburgs knooppunt voor genealogie en Genealogie

Talloze vrijwilligers uit de hele provincie Limburg hebben de afgelopen jaren vele miljoenen genealogische, geografische basisbestanden, verhalen en collecties ingevoerd in de database van de website https://AEZEL.eu (sinds oktober 2020 in de lucht). De originele bronnen zijn beschikbaar gesteld door archieven en heemkundeverenigingen. Stichting LGGI coördineert het platform. AEZEL is daardoor een belangrijke kennisbron voor genealogische en geografische historische data in Limburg en ook door de provincie Limburg aangewezen als knooppunt voor genealogische en kadastrale informatie. De database bevat niet alleen alle gegevens uit de genealogische site AlleLimburgers (die op termijn uit de lucht gaat), maar ook nagenoeg alle kadastrale registers en minuutplans uit 1832-1840 zijn digitaal toegankelijk incl. scans van de originele bronnen. Aan het toevoegen van de meer recente kadastrale informatie en ook bevolkingsregisters wordt gewerkt. AEZEL is uniek omdat al deze gegevens in één database staan. Hierdoor kan in een keer in alle bronnen naar personen, locaties en hun geschiedenis worden gezocht. Of dit nu een boreling, een eigenaar, een bewoner, een overledene of een begravene betreft, je vindt met een paar klikken brongegevens uit aktes, registers, bidprentjes, begraafplaatsen. Belangrijker nog, hierdoor wordt het steeds meer mogelijk om verbanden tussen erfgoeddata te leggen.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website