stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Bronnen » Provincies Nederland en België » Antwerpen

Websites 1 - 10 van 18:

www.archiefbankkempen.be/index.php

Archiefbank Kempen

Archiefbank Kempen bevat een overzicht van de archieven en collecties die worden beheerd door zes gemeentelijke archiefdiensten (Brecht, Geel, Herentals, Lier, Mol en Turnhout) en door een aantal heemkundige kringen uit de Antwerpse Kempen.


Screenshot van website

www.genealogiegeel.be

ArchiefOnline - Stadsarchief Geel

Op deze website kan je scans van de akten van de Burgerlijke Stand raadplegen en downloaden. Een handige zoekmotor toont je direct de gewenste akte en je kunt ze nu vanop elke plaats en op elk moment raadplegen, opslaan en/of afdrukken. Meer nog, je kunt alle akten die je interesseren opslaan in jouw eigen dossier. Om hiervan gebruik te kunnen maken moet je je registreren. Dit is gratis en duurt slechts enkele seconden.


Screenshot van website

www.bskempen.be

BSKempen - Burgerlijke Stand van de Antwerpse Kempen

Grote collectie klappers/transcripties van parochieregisters en burgerlijke standregisters uit de Noorderkempen.


Screenshot van website

www.ppant.be/database/database.html

Databank politiek personeel provincie Antwerpen

Alle Antwerpse provincieraadsleden, gedeputeerden, gouverneurs en griffiers die actief waren in de periode van 1830 tot 2006 kregen een persoonlijke steekkaart. U vindt in deze steekkaart personalia, zoals naam, geboorte- en sterfdatum, geboorte- en overlijdensplaats en woonplaats. Daarnaast wordt ook informatie met betrekking tot beroep, studies, gezinsstructuur, politieke mandaten, titels, enz. weergegeven. Activiteiten in verenigingen (politieke partijen, vakbonden, socio-culturele verenigingen, enz.) of periodieken worden geduid, evenals banden met andere personen (vooral familieleden). Tot slot is elke steekkaart is voorzien van een korte biografische schets en de nodige bibliografische referenties.


Screenshot van website

www.erfgoedbankhoogstraten.be/genealogie/genealogie.html

Erfgoedbank Hoogstraten

U kan zoeken op doodsprentjes, de burgerlijke stand raadplegen of op begijnen zoeken.


Screenshot van website

www.erfgoedbanknoorderkempen.be

Erfgoedbank Noorderkempen

Hier vindt u een selectie van het cultureel erfgoed uit Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Kasterlee, Merksplas, Oud-Turnhout, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar.


Screenshot van website

archiefbank.rijkevorsel.be

GemeenteArchief Rijkevorsel

Welkom in het digitaal archief van Rijkevorsel. Ben je op zoek naar je voorouders uit Rijkevorsel? Dan is deze website de plaats voor het uitvoeren van jouw stamboomonderzoek. Het digitaal archief is de centrale plaats voor jouw stamboomonderzoek. Je kunt het kosteloos raadplegen vanaf eender welke locatie waar internet beschikbaar is, thuis in de zetel, achter jouw bureau, … op eender welk toestel. Je kunt gegevens van jouw voorouders opzoeken, consulteren, opslaan en afdrukken. We vragen enkel om je even te registreren. De registratie duurt enkele seconden en is gratis.


Screenshot van website

genealogie.schilde.be

Gemeentearchief Schilde

Welkom in de virtuele leeszaal van het gemeentearchief van Schilde. Bent u op zoek naar uw voorouders uit Schilde of ’s-Gravenwezel ? Dan is deze website dé plaats voor het uitvoeren van uw onderzoek. Onze online databank bevat al de akten van de burgerlijke stand (geboorteakten ouder dan 100 jaar, huwelijksakten ouder dan 75 jaar en overlijdensakten ouder dan 50 jaar) en gegevens uit de bevolkingsregisters (ouder dan 120 jaar). U hoeft zich dus voor deze archiefdocumenten niet langer te verplaatsen naar het gemeentearchief. Vanaf nu kunt u alles thuis zelf opzoeken, consulteren, afdrukken of in een eigen digitaal dossier bijhouden. Deze dienst is volledig gratis. Het enige dat u moet doen, is zich registreren.


Screenshot van website

www.amaliavansolms.org/archief-2/genealogie

Genealogie - Heemkundekring Amalia van Solms

Diverse genealogische bronnen uit de omgeving Baarle-Hertog/Nassau.


Screenshot van website

www.stanny-van-grasdorff.be

Geschiedenis en Genealogie van Sint-Amands

De bewerkte parochieregisters vanaf 1615 tot 1864 (volledig,maar reeds veel méér,soms tot begin 1900).Met vermelding van alle gegevens die de pastoor of zijn vervanger in de registers heeft genoteerd.Tevens de geschiedenis van het dorp Sint-Amands.


Screenshot van website