stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Bronnen » Provincies Nederland en België » Oost-Vlaanderen

Websites 11 - 15 van 15:

www.ghklonderzeel.be/site/genDenderDijle.html

Index op dopen en huwelijken regio Dender-Dijle

Een grote index op de dopen en huwelijken uit de regio tussen Dender en Dijle.


Screenshot van website

www.publicatie-landvanwaas.be

Land van Waas | Genealogie

Historische akten van de burgerlijke stand, van kerkelijke parochieregisters, van notarissen, van staten van goed en van nog veel meer kan je hier digitaal raadplegen. Een groep enthousiaste vrijwilligers werkt continu aan indexeringen van al deze historische bronnen. Dankzij hen bouwen we stap voor stap aan een zo rijk, kwaliteitsvolle en volledige basis van waaruit familiegeschiedenissen uit het verleden kunnen worden op- en onderbouwd.


Screenshot van website

madeinaalst.be

Made in Aalst | Home

De Made in Aalst-website is een platform voor het digitaal publiceren en ontsluiten van het Aalsterse historische erfgoed dat bewaard wordt door de stad én door privé-personen en/of -verenigingen. Het materiële en immateriële erfgoed dat hier getoond wordt is van groot belang voor de lokale geschiedschrijving. Bovendien betekent de digitale publicatie via deze website een bijkomende bescherming voor de erfgoedstukken aangezien deze niet meer in origineel moeten geraadpleegd worden.


Screenshot van website

madeindenderland.be

Made in Denderland | Home

Met MADEinDENDERLAND wil Erfgoedcel Denderland in samenwerking met Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Denderleeuw het erfgoed van particulieren, families, verenigingen en vrijwillige erfgoedorganisaties een duurzame digitale toekomst geven. Vrijwilligers gaan op zoek, registreren en ontsluiten deze collecties. Dankzij hun speurzin en werklust kun je meegenieten van deze verborgen parels. Je vindt het erfgoed terug uit Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Ninove, zowel uit professionele als niet-professionele instellingen. Dit erfgoed is bijzonder kwetsbaar omdat het weinig beschermd is tegen verlies en verval. Denk aan de gevolgen van een overlijden, de stopzetting van de activiteiten, verkeerde bewaaromstandigheden, versnippering van het geheel in de loop van de tijd...


Screenshot van website

Screenshot van website