stamboomgids

Atlas De Wit

Titel
Atlas De Wit

Beschrijving
Willem van Oranje nog net, en Abraham Kuyper misschien. Maar Wilhelmina bij Goejanverwellesluis? En graaf Floris de Vette, de eerste die zijn gebied Holland noemt? En wat deed Kenau Simonsdr. Hasselaer binnen de Haarlemse veste? Hoe, wanneer, wie weet het nog? De kennis van de Nederlandse geschiedenis is er de afgelopen decennia niet sterker op geworden. Het collectieve geheugen wordt almaar kleiner, want wie kan nog het verhaal vertellen van de Bourgondische hertogen en de Habsburgse keizer, om vervolgens via de Tachtigjarige Oorlog, de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en de Franse Tijd, te eindigen in het huidige Koninkrijk - tot aan de moord op Theo van Gogh?
Bas Blokker, Gijsbert van Es en Hendrik Spiering negeren alle modegrillen. Ze behandelen de Nederlandse geschiedenis in een beknopte chronologie van jaartallen - met oog voor de grote lijn én het veelbetekende detail: een beeldend geschreven naslagwerk, voorzien van illustraties.


Categorie


Acties


Screenshot

Statistieken

Deze website is reeds 925 keer bezocht vanuit de Stamboom Gids. Er zijn 0 bezoekers die bovenstaande website een cijfer hebben gegeven, bent u de eerste? De gemiddelde waardering is een 0,0 (op een schaal van 10). Er zijn geen gebruikers die deze site hebben opgenomen in hun Mijn favorieten lijst.


Recensies

Er zijn nog geen gebruikers die deze website een recensie hebben gegeven. Bent u de eerste die een recensie geeft?


U mag een website maar één keer een recensie geven.Geef een recensie

Profiel afbeelding