stamboomgids

420 (fol. 89-99) - Zelhem - Huis aan huis collecte t.b.v. kerkorgel - Jaar 1729 - Fotonummers 0001-0012 - Digitaliseringsproject van Genealogiedomein.nl

Titel
420 (fol. 89-99) - Zelhem - Huis aan huis collecte t.b.v. kerkorgel - Jaar 1729 - Fotonummers 0001-0012 - Digitaliseringsproject van Genealogiedomein.nl

Beschrijving

Hervormde Gemeente Zelhem - Huis aan huis collecte t.b.v. kerkorgel - Jaar 1729 - In het dorp Zelhem en de buurtschappen Halle, Heidenhoek, Winkelshoek, Velswijk en Oosterwijk.
"Dewijl veele uijt de gemeente van Zelhem begeerigh waeren om een orgel alhier in de kerke te hebben, soo hebben de volgende personen met naemen dom. Andreas Beeuw, de kerckmr. Jan Aelderinck, Derck Hummelinck, Harmen Enserinck, Evert Hesselinck en Hendrick Aelderinck dien last van daeromtrent een collecte te doen vrijwilligh op sigh genoomen en hebben in de maent januario des jaers 1729 van huijs tot huijs door het geheele Ampt met een onvermoeijde vlijdt gegaen om te versoeken dat een ijder daer toe vrijwilligh iets moghte contribueren, en hebben onderstaende persoonen daer op tot maekinge van het selve aenbelooft ende wanneer het selve alhier in de kerke in de maent decembr. 1729 wierde opgeright betaelt uijt..."
Vindplaats: Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers te Doetinchem - www.ecal.nu/
Archieftoegangsnummer 0085 - Her


Categorie


Acties


Screenshot

Statistieken

Deze website is reeds 234 keer bezocht vanuit de Stamboom Gids. Er zijn 0 bezoekers die bovenstaande website een cijfer hebben gegeven, bent u de eerste? De gemiddelde waardering is een 0,0 (op een schaal van 10). Er zijn geen gebruikers die deze site hebben opgenomen in hun Mijn favorieten lijst.


Recensies

Er zijn nog geen gebruikers die deze website een recensie hebben gegeven. Bent u de eerste die een recensie geeft?


U mag een website maar één keer een recensie geven.Geef een recensie

Profiel afbeelding