stamboomgids

GRAMPS

Titel
GRAMPS

Beschrijving
GRAMPS is a genealogy program for Linux and other UNIX-like systems. The GRAMPS name stands for Genealogical Research and Analysis Management Programming System.


Categorie


Acties


Screenshot

Statistieken

Deze website is reeds 2032 keer bezocht vanuit de Stamboom Gids. Er zijn 15 bezoekers die bovenstaande website een cijfer hebben gegeven, hiervan zijn er 2 gemotiveerd (zie de recensies hieronder). De gemiddelde waardering is een 6,1 (op een schaal van 10). Er zijn geen gebruikers die deze site hebben opgenomen in hun Mijn favorieten lijst.


Recensies

Foto van reviewer
Ik geef de website een 8 (uit 10)!

Gebruikt onder Linux (Ubuntu bijvoorbeeld) is het programma feitelijk "Nederlandstalig"....
En het heeft heel erg veel in huis!
De laatste tijd komen er ook steeds meer plugins ter beschikking; die worden keurig gemeld en dan is de keus (uiteraard) aan de gebruiker om die te installeren, dat gaat - zoals dat hoort - vrijwel ongemerkt.
(oud-lid) - 16 maart 2013
Foto van reviewer
Ik geef de website een 9 (uit 10)!

Gramps is een Open Source programma dat beschikbaar is voor zowel Windows als Linux (alle versies, zelf gebruik ik het onder Linux Mint).
Het programma wordt goed onderhouden door vrijwilligers zodat, als je dat wilt, er ook zelf een bijdrage aan kan leveren.
Verder biedt het programma veel individuele vrijheid om een stamboom op te zetten en eruit te rapporteren.
Het is beschikbaar in veel talen, waaronder Nederlands.
De mogelijkheid om op elk gewenst moment van het complete bestand een backup te maken vind ik erg prettig. Het programma is daarbij zuinig in het gebruik van geheugenruimte.
Jan Sparreboom - 11 januari 2015


   U mag een website maar één keer een recensie geven.