stamboomgids

Periodieken Peel en Maas

Titel
Periodieken Peel en Maas

Beschrijving
De gemeente Peel en Maas is in 2010 ontstaan na de fusie van de gemeenten Helden, Maasbree, Kessel en Meijel. In deze voormalige gemeenten werden in het verleden wekelijks lokale kranten uitgebracht. In de gemeente Helden was dit het weekblad "Midden-Limburg", beter bekend als "’t Heljes Blèdje". De krant verscheen vanaf 1918 elke zaterdag en werd uitgegeven door drukkerij Kassteen in Panningen. Later namen achtereenvolgens de Gouden Leeuw en A&C Media de uitgave over.

In 2015 veranderde de naam van de weekkrant in 1Lokaal Peel en Maas als gevolg van een reorganisatie binnen A&C Media. In de voormalige gemeente Maasbree verscheen het wekelijkse krantje "Op d’n Baum" en in de voormalige gemeente Meijel het "Weekbericht voor Meijel", in de volksmond het "Mééls krentje" genoemd. Nadat in 2016 het complete ingebonden krantenarchief van A&C Media alsmede de eigendomsrechten aan de Heemkundevereniging Helden werden overgedragen, zijn vrijwilligers begonnen om alle kranten te digitaliseren en in PeelenMaasNet op te nemen.

De gedigitaliseerde uitgaven van "Midden-Limburg", "Op d’n Baum" en het "Weekbericht voor Meijel" worden vanaf februari 2017 geleidelijk aan en per jaargang geplaatst op deze website.


Categorie


Acties


Screenshot

Statistieken

Deze website is reeds 441 keer bezocht vanuit de Stamboom Gids. Er zijn 0 bezoekers die bovenstaande website een cijfer hebben gegeven, bent u de eerste? De gemiddelde waardering is een 0,0 (op een schaal van 10). Er zijn geen gebruikers die deze site hebben opgenomen in hun Mijn favorieten lijst.


Recensies

Er zijn nog geen gebruikers die deze website een recensie hebben gegeven. Bent u de eerste die een recensie geeft?


U mag een website maar één keer een recensie geven.Geef een recensie

Profiel afbeelding