stamboomgids

Familienamen » T

Websites 331 - van 336:

van Twillert Genealogie vanaf 1300 - www.vantwillert.net

Het gesclaht van Twiller(t) sinds ca 1295 De reis van het geslacht Van Twiller door de historie voert door zeven eeuwen Veluwse geschiedenis. Vanaf de late Middeleeuwen gaat het dwars door de donkere 14e en 15e eeuw met oorlogen, ziekte, plundering en verwoesting. In Scherpenzeel, eertijds een betwiste Veluwse enclave, diep ingedrongen in het Sticht (de latere provincie Utrecht), ligt de oorsprong van het geslacht Van Twiller, waarvan men nog steeds sporen aantreft. Van Scherpenzeel naar Nijkerk, waar de tak van patriciërs opging in de Veluwse elite en pioniers werden in Nieuw-Nederland (Amerika). Een tweede tak is de boerentak. Na twee eeuwen zochten de boeren hun geluk en voorspoed elders. Deze tak splitste zich weer: een deel vertrok naar Amsterdam en het andere deel trok over de grensrivier de Laak naar het naburige Bunschoten. Daar ontwikkelde het zich tot een geslacht van molenaars en boeren: het geslacht Van Twiller-t.


Screenshot van website

Verbonden met het verleden - www.trommelen.org

Afstamming van een Schotse soldaat via Genetische Genealogie.


Screenshot van website

Verbonden met het verleden - www.trommelen.org

Afstamming van een Schotse soldaat via Genetische Genealogie. Stamreeks en Kwartierstaat van: Cornelis Trommelen


Screenshot van website

Voorouders Elbert van den Top - www.genealogieonline.nl/voorouders-van-den-top

Een publicatie door E. van den Top met gegevens over oa. de families Jansen, Kündig, Van den Top, Fluck, Veldhuizen, Jochemse, Schellenberg, Davelaar, Gerrits en Gerritsen Van Den Top.


Screenshot van website

Voorouders Thijsse - Beeling - www.genealogieonline.nl/voorouders-thijsse-beeling

Een publicatie door B. Thijsse met gegevens over oa. de families Thijsse, Kornalijnslijper, Beeling, Van Muijlwijck, Van der Hooft, Of The Franks, Leenhouts, Hagen, Zaalberg en Van Arkel.


Screenshot van website

Voorouders Van Thiel Berghuijs-Bachet - www.genealogieonline.nl/voorouders-van-thiel-berghuijs-bachet

Een publicatie door A.A. de Bruijn-van Thiel Berghuijs met gegevens over oa. de families Van Echten, Roos, Bayart, Berghuijs, Hoekstra, Longepee, Crispijn, Kriek, Hazenberg en Jansen.


Screenshot van websiteGenealogie nieuws