stamboomgids

Favoriete genealogische websites van Laura Zeedijk-Sacre

Favorieten 1 - 3 van 3:

Zeedijk - zeedijkvoorouders.blogspot.nl

Als hobby heb ik sinds 1988 genealogie en heb dan ook al heel wat gegevens van allerlei "Zeedijken". Voor een beschrijving van de oudste voorouders van de familie Zeedijk moeten we ons verplaatsen naar de Zuid-Hollandse eilanden.Mijn man's voorouders woonden rond 1550 aan een zeedijk bij Middelharnis en één van hen verplaatste zich naar Steenbergen, zijn zonen kwamen naar Alblasserdam en hun nageslacht settelde zich in die contreien. Ik zoek nog steeds waar de voorouders voor zij zich op Flakkee vestigden vandaan kwamen is dat Zuidland??. Ook van die tak heb ik veel gegevens. Ik zoek niet alleen naar jaartallen maar ook bijzonderheden uit hun leven en het leven in die tijd, in dat gebied. Waar woonden zij, en hun aanverwanten, wat voor beroep hadden zij. Zo heb ik heel veel "verhalen en wetenwaardigheden" die wil ik van tijd tot tijd op deze website plaatsen.

Categorie: Familienamen » Z

Screenshot van website

Sacré - sacrees.blogspot.nl

Dat mijn voorouders uit Frankrijk kwamen heb ik altijd wel gedacht. Maar dat ik tijdens de zoektocht steeds weer voor zulke verrassingen kwam te staan verwachtte ik niet. Al sinds 1988 heb ik als hobby genealogie, vroeger veel naar archieven, maar tegenwoordig dank zij internet is er veel over de tijd waarin mijn voorouders leefden, werkten, en van streek tot streek trokken te vinden. Ik hou niet van alleen maar een naam en een datum, maar hoop dat door de verhalen de geschiedenis gaat leven

Categorie: Familienamen » S

Screenshot van website

Simon van Loon zoektocht naar zijn voorouders - simonvanloon.blogspot.com

grootvader Simon van Loon kwam uit Capelle aan de IJssel. Maar al snel vonden we dat zijn voorouders uit Gouda kwamen. Iedere generatie noemde zijn eerstgeboren zoon Simon, zo had ik 10 generaties Simon van Loon. Maar toen zat ik vast in 1755 trouwde voorvader Simon van Loon met Willemina Lexmond, beiden van Gouda. Maar geen doop of iets anders van voor 1750 te vinden over beide voorouders. Daar er meer van Lonen in die tijd in Gouda woonden en er nog al eens één met een schip uit Oosterhout kwam, de speurtocht naar Oosterhout voort gezet en inderdaad daar vond ik Simons doop in 1711 en zette ik mijn speurtocht in Oosterhout voort.

Categorie: Familienamen » L

Screenshot van website