stamboomgids

Favoriete genealogische websites van nanny schmit

Favorieten 1 - 5 van 5:

Diemel - www.diemelstamboom.nl

Na jaren van intensief, minder intensief, maar nog steeds zoekende naar de roots van de familie Diemel, wil ik mijn bevindingen graag delen met naamgenoten en andere geïnteresseerden op de website: www.diemelstamboom.nl Het is een reis terug in de tijd op zoek naar verwante personen met de familienaam Diemel. De stamboom op de site geeft een overzicht. Maar het is vooral ook het verhaal over de geschiedenis van mijn voorvaderen. Over de vroegste generaties in Duitsland. Waar in Duitsland kwamen zij precies vandaan? Wat was de tijdsgeest en in welke omstandigheden leefden mijn voorouders? Waarom besloten verschillende Diemel’s in de 18de eeuw vanuit Niederbergheim in Duitsland westwaarts te trekken naar de kusten van de Noordzee? Hoe hebben zij zich daarna verspreid in Nederland? Waren de 'Hollandgangers’ familie van elkaar en hadden zij, na vestiging in Nederland, onderling contact? Kortom 'de' geschiedenis van de familie Diemel. Wim Diemel

Categorie: Familienamen » D

Screenshot van website

Genealogisch onderzoek door Wijtske Jousma in Friesland, Drenthe, Groningen, - sites.google.com/site/wijtskejousma

Genealogisch onderzoek naar verschillende familienamen in de provincie Friesland, Drenthe, Groningen, Noord-Holland en Overijssel.

Categorie: Familienamen » J

Screenshot van website

Heemkundevereniging - www.heemkundedendungen.nl

De heemkundevereniging "Op die Dunghen" bestudeert het gebied van de voormalige gemeente Den Dungen en van het Maaskantje. We hebben stamboomgegevens van 1600 tot 1940. Hebt u gegevens van Dungenaren: stuur ze ons toe. We controleren ze en vullen ze aan.

Categorie: Organisaties » Verenigingen » Heemkundeverenigingen » Noord-Brabant

Screenshot van website

Archievenkaart - www.archiefwiki.org/wiki/Categorie:Archieven

Wiki met kaart voor basisgegevens van alle Nederlandse en Vlaamse archiefinstellingen, met werkgebied, contactgegevens en openingstijden. Deze kaart is nooit af! Er wordt dagelijks door archiefmedewerkers uit het hele land gewerkt aan het toevoegen van archiefinstellingen, het aanvullen en actualiseren van gegevens, en het op de kaart aangeven van vestigingslocaties.

Categorie: Archieven

Screenshot van website

Meest voorkomende voornamen per jaar - www.genealogieonline.nl/voornamen.php

De 15 meest voorkomende voornamen per jaar tussen 1600 en 1949 inzichtelijke gemaakt. De lijsten zijn gebaseerd op de ruim 10 miljoen voorouders die op Genealogie Online zijn gepubliceerd.

Categorie: Bronnen

Screenshot van website