stamboomgids

Favoriete genealogische websites van John Guijs

Favorieten 1 - 3 van 3:

Stamboomonderzoek in de Alblasserwaard - www.genealogie-alblasserwaard.nl

DTB + BS gegevens gekoppeld in gezinnen. O.a. Alblasserdam, Nieuw Lekkerland, Kinderdijk, Streefkerk, Groot Ammers, Oud Alblas, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Wijngaarden, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Giessenburg, Hoornaar, Schelluinen, Noordeloos, Ottoland, Goudriaan, Nieuwpoort, Langerak, Tienhoven, Hofwegen, Vuilendam,

Categorie: Bronnen » Provincies » Zuid-Holland

Screenshot van website

Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) - www.nimh.nl

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie is een instituut van het Nederlandse Ministerie van Defensie dat zich bezighoudt met krijgsgeschiedenis. Het instituut heeft tot taak het onderzoek doen naar en onderwijs geven over de Nederlandse militaire historie. Dit gebeurt onder andere op de Koninklijke Militaire Academie. Daarnaast geeft het instituut militair-historische adviezen aan de defensie-organisatie en verzorgt publicaties op militair-historisch gebied. Ook heeft het instituut een belangrijke taak op het gebied van het vastleggen van de gebeurtenissen tijdens de huidige operaties van de Nederlandse krijgsmacht. Verder beheert het NIMH een unieke militair-historische collectie en maakt deze toegankelijk voor een breed publiek.

Categorie: Archieven » Militaire archieven

Screenshot van website

Indische Genealogische Vereniging - igv.nl

De Indische Genealogische Vereniging (IGV) is opgericht op 2 juli 1988. De initiatiefnemers hadden hun belangstelling voor de eigen Indische familiegeschiedenis gemeen, maar konden voor hun vragen met betrekking tot het genealogisch onderzoek naar Europese families in de voormalige Nederlandse koloniën niet afdoende terecht bij de bestaande landelijke instellingen op genealogisch gebied. Daarom werd besloten tot het oprichten van een onafhankelijke vereniging, die op een grondige wijze bezig wil zijn met Indisch genealogisch onderzoek. Daarbij wil de IGV samenwerken met een ieder die zich bezighoudt met de Nederlandse geschiedenis overzee. De IGV heeft zich ontwikkeld tot een instelling die mede richting geeft aan genealogisch onderzoek in Nederlands-Indië, het Caraïbisch gebied en Zuid-Amerika. Daarbij ligt het zwaartepunt op Nederlands Oost-Indië. Inmiddels hebben velen de weg gevonden naar de IGV. Het publiceren van onderzoeksresultaten wordt onder andere gestimuleerd door de uitgave van ‘De Indische Navorscher’.

Categorie: Internationaal » Azië

Screenshot van website