Resultaten 1 - 9 van 9:
www.schiltmeijer.nl/Begraafpl/grafsteind.html
Grafstenen project Noord Holland
Hier kun je veel gegevens vinden, wordt zeer regelmatig bijgewerkt
Categorie: Begraafplaatsen
www.graftombe.nl
Graftombe.nl - Begraafplaatsen Online
Wat is graftombe.nl? In Nederland loopt al enige tijd een project om begraafplaatsen te indexeren en te fotograferen. De indexen zijn voor iedereen via internet in te zien. Een foto kan daarna eventueel aangevraagd worden. Dit alles wordt gedaan door een aantal vrijwilligers die elk één of meer begraafplaatsen voor hun rekening nemen. Alleen personen die de laatste 10 jaar zijn overleden zijn niet zichtbaar op de site deze worden gefilterd. En alle niet correct weergegeven datum's worden ook gefilterd. Er worden bijna dagelijks data aangepast en/of geplaatst op de website. Willem Hovinga is beheerder van deze site.
Categorie: Begraafplaatsen
www.fotoarchief.nu
Fotoarchief.nu biedt een exlusieve verzameling beelden in full colour van eind jaren dertig tot en met de jaren zestig (1938 - 1968). Al het materiaal is afkomstig van dia's, genomen door professionele en amateurfotografen.
Categorie: Beeldbanken
www.gelderlandinbeeld.nl
De gedigitaliseerde beeldcollectie van de Gelderland Bibliotheek, onderdeel van Bibliotheek Arnhem. Op deze site vindt u ca. 60.000 ansichtkaarten, foto's en gravures met topografische afbeeldingen uit de Provincie Gelderland.
Categorie: Beeldbanken
www.wardeadregister.be/nl
Het Belgian War Dead Register streeft ernaar zoveel mogelijk biografische gegevens over elke gesneuvelde weer te geven, bijvoorbeeld: geboorteplaats, geboortedatum, kinderen, militaire graad, begraafplaats, enzovoort. Bij de meeste gesneuvelden kan je ook het originele kaartje uit het archief van de dienst Oorlogsgraven bekijken. Het Belgian War Dead Register bevat ook meer dan 10.000 foto’s. Dit alles vind je in het War Dead Register, de online gegevensbank van het War Heritage Institute. Met originele fiches van gesneuvelde militairen. Van 1914 – 1918 en 1940 – 1945 vind je nu de namen en gegevens van de gesneuvelden. De datums waar tussen overleden militairen in wettelijk vastgelegd. Voor de Eerste Wereldoorlog is dit tussen 4 augustus 1914 en 30 september 1919 en voor de Tweede Wereldoorlog tussen 27 augustus 1939 en 2 september 1945. Iedereen voor of na deze datums worden niet beschouwd als gesneuvelden.
www.grafzoeken.nl
Doorzoek de graven van diverse gemeentelijke begraafplaatsen op naam en op de kaart.
Categorie: Begraafplaatsen
begraafplaatsen.stad.gent
Zoek een rustplaats | begraafplaatsen.gent.be
Gent telt 18 begraafplaatsen met in totaal een 90.000 graven. Het zoeken naar een rustplaats van een overledene op een begraafplaats is dus niet altijd even evident. Via deze website kan u aan de hand van bepaalde gegevens op een snelle en eenvoudige manier de laatste rustplaats van een overledene terugvinden. U kunt zoeken op (een deel van) de naam, voornaam, datum van overlijden, geboortedatum of dossiernummer. Elke rustplaats heeft een uniek dossiernummer. Als u beschikt over het dossiernummer, dan volstaat dat om een overledene op te zoeken (de andere velden moeten niet ingevuld worden). Gevonden wie u zocht? Dan kunt u dit zoekresultaat afdrukken. Op deze afdruk staan het plein, de rij, het grafnummer, het dossiernummer en een detailkaart van de ligging van het graf (eventueel met foto). Als u een fout vindt in de zoekresultaten, dan mag u dat laten weten via de Dienst Burgerzaken - Overlijden. We zetten dit dan zo snel mogelijk recht.
Categorie: Begraafplaatsen
nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_militaire_begraafplaatsen_in_België
Lijst van militaire begraafplaatsen in België - Wikipedia
Dit is een lijst van militaire begraafplaatsen in België. De lijst omvat ook oorlogsgraven op gemeentelijke burgerlijke begraafplaatsen en kerkhoven en grafperken die zijn ingericht op burgerlijke begraafplaatsen of als uitbreiding op burgerlijke begraafplaatsen.
Categorie: Begraafplaatsen
geniwal.be
GéniWal | Genealogische databank en vereniging voor Wallonië
GéniWal is de grootste Waalse genealogische vereniging. Via haar website kan je (tegen vergoeding) twee grote databanken raadplegen: Isadora: bijna 3.000.000 familienamen van personen die hoofdzakelijk woonden in Wallonië, GeniWalActes: meer dan 1.800.000 getranscribeerde akten (geboorte/doop, huwelijk, overlijden/begrafenis...), GéniWal beheert ook een online genealogisch bewerkingsprogramma (Isabella) waarmee genealogische gegevens uit gedigitaliseerde akten door vrijwilligers ingevoerd kunnen worden in een databank.