stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Boeken » Geschiedenis

Websites 21 - 30 van 32:

www.bol.com/nl/p/op-jacht-naar-spaans-zilver/1001004006304836

Op Jacht Naar Spaans Zilver (W. Van Brederode)

Het Scheepsjournaal Van Willem Van Brederode, Kapitein Der Mariniers In De Nassause Vloot (1623-1626)


Screenshot van website

www.bol.com/nl/p/orientatie-op-geschiedenis/1001004011419173

Orientatie Op Geschiedenis

Geschiedenisonderwijs wordt in Nederland sinds enige tijd aangeboden in tien tijdvakken. De kern van de leerstof ligt vast in kenmerkende aspecten van elk tijdvak, bijvoorbeeld feodaliteit voor de vroege middeleeuwen of industrialisatie voor de negentiend


Screenshot van website

www.bol.com/nl/p/sesam-atlas-bij-wereldgeschiedenis-deel-1-2-in-casset ...

Sesam Atlas Bij De Wereldgeschiedenis Deel 1 En 2 In Cassette

De beide vernieuwde delen van de Atlas bij de wereldgeschiedenis nu handzaam bij elkaar in één cassette, voor de speciale prijs Deel 1: Van prehistorie tot Franse Revolutie (321 pagina's, 2007) Deel 2: Van Franse Revolutie tot heden (347 pagina's, 2006)


Screenshot van website

www.bol.com/nl/p/slag-om-grebbeberg-strijd-om-wageningen-rhenen-in-mei ...

Slag om de Grebbeberg. Strijd om Wageningen en Rhenen in mei 1940

Met de Duitse inval in mei 1940 verloor het neutrale Nederland zijn vrijheid. Dat ging niet zonder slag of stoot. De felle strijd om de Grebbeberg ging gepaard met grote verliezen aan beide kanten; Rhenen en Wageningen werden in puin gelegd. Dit boek Slag om de Grebbeberg vertelt het beeldverhaal van deze strijd. Aan de hand van meer dan 330 foto?s wordt de lezer meegenomen van de mobilisatietijd in augustus 1939 naar de meidagen 1940 en de verwoesting die achterbleef, met in de hoofdrol de Nederlandse so


Screenshot van website

www.bol.com/nl/p/spion-van-oranje/9200000057065425

Spion van Oranje (Bram de Graaf)

Bram de Graaf, journalist, historicus en auteur van het veelgeprezen 'Voetbalvrouwen' en 'Het verraad van Bensschop' tekende met 'Spion van Oranje' het ongelooflijke oorlogsverhaal van Engelandvaarder Bram Grisnigt (1923) op. Grisnigt fiets als 18-jarige Nederlandse scholier richting Frankrijk, de vrijheid tegemoet. Negentien maanden later wordt hij in Engeland opgeleid tot geheim agent en ontmoet hij de liefde van zijn leven. Hij keert terug naar Nederland als verbindingsman tussen Londen en het verzet, maar in februari 1944 wordt hij gepakt en door de Duitsers van kamp naar kamp gesleept. Hij ontsnapt en overleeft een torpedering, de Gestapo, concentratiekampen en een dodenmars. 'Spion van Oranje' gaat over vrijheid, vechten, vriendschap en de kracht van ware liefde. Speciaal voor de jongeren van nu, opdat ook zij niet vergeten.


Screenshot van website

markiesleclercq.nl

Van Lannoy naar Dedemsvaart

Een familiegeschiedenis


Screenshot van website

www.bol.com/nl/p/van-naam-tot-nummer/9200000032889594

Van naam tot nummer (Pieter Dekker Gert van Dompseler)

In 1948 verscheen een bijzonder gedenkboek over de razzia van Putten, geschreven door Tj. Wouters. Nu is er een hernieuwd gedenkboek, welk verschijnt exact 70 jaar na de voor Putten zo dramatisch verlopen 2 oktober 1944. Een gedenkboek, vormgegeven en opgemaakt met de meest moderne digitale technieken, met vier belangrijke elementen welke dit nieuwe boek rechtvaardigen.


Screenshot van website

www.bol.com/nl/p/voc-vestiging-in-ceylon/666881647

Voc Vestiging In Ceylon (Lodewijk Wagenaar)

Het oude gefortificeerde stadje Galle ligt 115 km ten zuiden van Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. In de VOC-tijd vertrokken jaarlijks meestal vier schepen van Galle naar Nederland, geladen met kaneel en andere koloniale produkten. Dit boek beschrijft het alledaagse leven in deze havenplaats, die in 1760 ongeveer tweeduizend inwoners telde. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de Compagniesdienaren uit Europa, maar ook aan de Euraziatische medewerkers en de vele slaven en aan de andere bevolkingsgro


Screenshot van website

www.bol.com/nl/p/voc-retourschip-ravesteyn/666804687

Voc-Retourschip Ravesteyn (R. Paesie)

Ruud Paesie, duikinstructeur op de Maldiven, vond het wrak van het VOC-schip Ravesteyn, dat in 1726 op weg naar Ceijlon verongelukte bij de eilandengroep ten zuiden van Zuid-Afrika. Paesie deed ook onderzoek naar de geschiedenis van het retourschip en de VOC in Zeeland, waar het schip werd gebouwd.


Screenshot van website

www.angeloschenkers.nl

Voor altijd op de vlucht. Een Amsterdams familieverhaal

Na het plotselinge overlijden van zijn Amsterdamse opa Jan krijgt Angelo Schenkers van zijn oma een foto met daarop de ouders van Jan. Hoewel Jan bij leven een verhalenverteller was sprak hij nauwelijks over zijn familie, terwijl hij de jongste was van vermoedelijk achttien kinderen. De figuren op de foto laten Schenkers niet los. Na allerlei Europese omzwervingen is Schenkers neergestreken in Amsterdam, dat kan geen toeval zijn. Hij besluit het verhaal achter de foto te redden. Wie waren deze mensen? Klopt het gerucht van een vlucht naar Duitsland? Lag daar misschien de reden voor het stilzwijgen van zijn opa? Schenkers brengt het opmerkelijke, heftige, maar ook alledaagse bestaan van zijn voorouders tot leven – van de verkrotte binnenstad tot het opgeruimde nieuwe stadsdeel aan de overkant van het IJ. Toen en nu, het verschil lijkt zo groot, maar Schenkers dicht kloven tussen generaties en geeft een stem aan hen die de geschiedenis gewoonlijk het zwijgen oplegt. Een ode uiteindelijk, aan een familie en aan de wonderlijke stad Amsterdam.


Screenshot van website