stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Bronnen » Beeldbanken

Websites 11 - 20 van 25:

beeldbank.amsterdam.nl

Beeldbank Stadsarchief Gemeente Amsterdam

De Beeldbank bevat vooral foto's, tekeningen, prenten en bouwtekeningen.


Screenshot van website

gemeentealmelo.mijnstadmijndorp.nl

Beeldcollectie Archief Almelo

In de beeldcollectie kunt u foto's en oude ansichtkaarten van Almelo digitaal doorzoeken. Dit zijn veelal oude foto?s die bij velen een gevoel van nostalgie zullen oproepen.


Screenshot van website

hetutrechtsarchief.nl/beeldmateriaal

Beeldmateriaal Het Utrechts Archief

In deze beeldbank kunt u ruim 100.000 gedigitaliseerde afbeeldingen uit de collectie beeldmateriaal van Het Utrechts Archief opzoeken, raadplegen, downloaden, afdrukken en bestellen.


Screenshot van website

www.brabantserfgoed.nl

Film- en Fotobank Noord-Brabant

In totaal gaat het om duizenden films en miljoenen foto's, cultuurhistorisch erfgoed dat op unieke wijze het verleden van Noord-Brabant in beeld brengt.


Screenshot van website

www.regionaalarchiefrivierenland.nl

Foto

Het archief beschikt over een omvangrijke collectie foto


Screenshot van website

www.nationaalarchief.nl/onderzoeken/fotos

Foto's | Nationaal Archief

Het Nationaal Archief beheert 15 miljoen foto's. Ruim één miljoen foto's kunt u online bekijken. De fotocollectie geeft beeld bij gebeurtenissen uit de periode tussen 1865 en 1990. Ruim 400.000 foto's kunt u gratis op hoge resolutie downloaden en gebruiken. Voor meeste van deze foto's heeft het Nationaal Archief afstand gedaan van zijn auteursrecht. U mag deze foto's vrij gebruiken ook in commerciële publicaties. Vermelding van de fotograaf en het Nationaal Archief stellen we op prijs.


Screenshot van website

www.fotoarchief.nu

Fotoarchief.nu

Fotoarchief.nu biedt een exlusieve verzameling beelden in full colour van eind jaren dertig tot en met de jaren zestig (1938 - 1968). Al het materiaal is afkomstig van dia's, genomen door professionele en amateurfotografen.


Screenshot van website

collections.tresoar.nl/digital/collection/TRLffa/search

Fries Fotoarchief

In het Fries Fotoarchief vindt u ruim 56 duizend afbeeldingen uit Friesland, verzameld en ontsloten door Tresoar, Frysk Histoarysk en Letterkundich Sintrum te Leeuwarden.


Screenshot van website

www.gelderlandinbeeld.nl

Gelderland in beeld

De gedigitaliseerde beeldcollectie van de Gelderland Bibliotheek, onderdeel van Bibliotheek Arnhem. Op deze site vindt u ca. 60.000 ansichtkaarten, foto's en gravures met topografische afbeeldingen uit de Provincie Gelderland.


Screenshot van website

www.drentsarchief.nl/onderzoeken/beeldbank/zoeken

Het Drents verleden in beeld

Het Drents Fotoarchief is een initiatief van het Drents Archief en is een samenwerkingsverband met Drentse gemeenten, historische verenigingen en musea. Deze vernieuwde website biedt u de mogelijkheid om zelf commentaar aan foto


Screenshot van website