stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Bronnen » Provincies Nederland en België » Limburg (BE)

Websites 1 - van 6:

zonhoven.archiefonline.be

Archief Zonhoven

Op zoek naar je voorouders uit Zonhoven? Dan is deze website d? plaats voor het uitvoeren van je onderzoek. Onze online databank bevat al een groot deel van de akten van de burgerlijke stand (ouder dan 100 jaar) en gegevens uit de bevolkingsregisters (ouder dan 120 jaar) van de Gemeente Zonhoven.


Screenshot van website

stamboomonderzoek.houthalen-helchteren.be

Gemeentearchief Houthalen-Helchteren

Hier kun je online de burgerlijke stand van de deelgemeenten Houthalen en Helchteren doorzoeken en bekijken. Je kunt van thuis uit gratis akten opzoeken, consulteren, afdrukken of in je eigen dossier bijhouden.


Screenshot van website

www.geneapage.be/gp_gemeenten.htm

GeneaPage Noord-Limburg - Index gezinsreconstructies

Hieronder geven wij van een aantal Limburgse gemeenten de inwoners gedurende de aangegeven periode. Alle vermelde personen hebben op een of andere manier iets met deze gemeente te maken : ofwel werden zij er geboren, ofwel huwden zij er, ofwel zijn ze er overleden. Om de onderzoeker een tip te geven voor verder onderzoek, vermelden we in de mate van het mogelijke ook telkens de ouders. Het weze duidelijk dat het gaat om reconstructies van families die ooit in de bedoelde gemeenten leefden. Voor het overzicht werd gebruik gemaakt van verschillende bronnen, die voortdurend met elkaar vergeleken worden en waarbij de ene bron de andere vaak aanvult of corrigeert. Op die manier krijgt de bezoeker een volledig(er) overzicht, mét tips voor verder onderzoek, die je in de bronnen apart niet vindt. Dit betekent echter ook dat de overzichten niet altijd volledig zijn. Er duiken immers telkens nieuwe gegevens op die in ons bronbestand ook voortdurend geactualiseerd worden. Omdat wij volledige databestanden belangrijker vinden dan regelmatige updates van nog onvolledige bestanden, voorzien we vanaf 2017 nog slechts één update per jaar. In het lijstje hieronder vind je welke gemeenten op GeneaPage bewerkt worden, met vermelding van de datum van de laatste update en de datum van de te verwachten update.


Screenshot van website

www.heemkringkinrooi.net/vereniging/inhoud.html

Heemkring Kinrooi - Genealogische bronnen

Grote hoeveelheid genealogische bronnen uit de omgeving van Kinrooi, vindbaar onder de knop "Genealogie".


Screenshot van website

www.pallas.be/sast/pr.htm

Historische bronnen Sint-Truiden

Online website met daarop de bronnen die bij het stadsarchief Sint-Truiden raadpleegbaar zijn.


Screenshot van website

akten.neerpelt.be

ScanSearch Online Neerpelt

Het gemeentebestuur beschikt over een 30.000-tal gescande akten van de burgerlijke stand. Hier kan je nu online om en bij de 8.300 akten van de burgerlijke stand van de gemeente Neerpelt en de deelgemeente Sint-Huibrechts-Lille, ouder dan honderd jaar, doorzoeken en bekijken. Je hoeft je dus niet langer te verplaatsen naar de dienst burgerlijke stand. Voortaan kan je van thuis uit volledig kosteloos geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten opzoeken, consulteren, downloaden, afdrukken of in je eigen dossier


Screenshot van website