stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Bronnen » Provincies Nederland en België » Vlaams-Brabant

Websites 1 - van 5:

www.archiefbankhageland.be

Archiefbank Hageland

Archiefbank Hageland is een initiatief van het Stedelijk Archief en Documentatiecentrum Aarschot (SADA) en het Stadsarchief Diest (SAD).


Screenshot van website

search.arch.be/nl/zoeken-naar-archieven/zoekresultaat/ead/index/eadid/ ...

Brabantse volkstellingen 17de en 18de eeuw

Scans van de Brabantse volkstellingen van de 17de en 18de eeuw van het officie-fiscaal van de raad van Brabant.


Screenshot van website

fv-dilbeek.familiekunde-vlaanderen.be/ledeninbreng.html

Bronbewerkingen regio Dilbeek

Bronbewerkingen regio Dilbeek.


Screenshot van website

www.itineranova.be/in/home

Itinera Nova - Schepenbankregisters Leuven

Het stadsarchief van Leuven ging in 2009 van start met het project Itinera Nova. De doelstelling van het project bestaat erin om de meest omvangrijke bron uit het ancien régime die in het stadsarchief wordt bewaard, integraal te digitaliseren en gaandeweg ook voor onlineraadpleging te ontsluiten. Die archiefbron bestaat uit 1.127 registers van de Leuvense schepenbank, die samen een onafgebroken periode van meer dan vier eeuwen (1362-1795) bestrijken. Ze vormen een belangrijke en tot op heden onontsloten gebleven historische bron voor de geschiedenis van Leuven en van het hertogdom Brabant (de huidige provincies Vlaams- en Waals-Brabant, Antwerpen en Noord-Brabant). Het project maakt gebruik van de modernste technieken en bestaat uit een gemeenschap van meer dan 50 vrijwilligers, die zich in hun vrije tijd inzetten om deze handgeschreven registers folio per folio in te scannen en te transcriberen.


Screenshot van website

www.archiefbankleuven.be

Online inventaris van Stadsarchief Leuven - Stadsarchief Leuven

Op deze website kan je de online inventaris raadplegen die een overzicht geeft van alle archieven en collecties die zich in het Stadsarchief van Leuven bevinden. Op die manier kan de leeszaalbezoeker zijn of haar bezoek aan het archief optimaal voorbereiden. De hoofdstructuur is al compleet ontsloten en ook op stukniveau is een deel van de archieven/collecties beschikbaar. Daarentegen is een ander deel enkel via papieren inventarissen doorzoekbaar of nog helemaal niet ontsloten. Het stadsarchief is continu


Screenshot van website