stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Bronnen » Provincies Nederland en België » West-Vlaanderen

Websites 1 - 10 van 11:

archief.wingene.be

Archief Wingene

Welkom in de virtuele leeszaal van het Gemeentearchief Wingene. Hier kan je online de aktes van de burgerlijke stand (van 1796 tot 1916) en een aantal bevolkingsregisters van gemeente Wingene en Zwevezele doorzoeken en bekijken. Voor het raadplegen van deze archiefdocumenten hoef je je dus niet langer naar Wingene te verplaatsen. Voortaan kan je dit van thuis uit en volledig kosteloos. Het enige wat je moet doen, is je registeren. Geen paniek : dit duurt maar enkele seconden en is volledig gratis.


Screenshot van website

www.archiefbankbrugge.be

Archiefbank Brugge

Het verhaal van Archiefbank Brugge start in 2013 met het online aanbieden van de akten van de burgerlijke stand en nadien van een aantal reeksen bevolkingsregisters, waaraan telkens data zijn gekoppeld. Je hoeft je dus voor deze archiefdocumenten niet langer te verplaatsen naar onze leeszaal. Je kan van thuis uit dit alles volledig kosteloos opzoeken, consulteren, afdrukken of in je eigen digitaal dossier bijhouden. Je hoeft je enkel te registreren wanneer je een digitaal dossier met je zoekresultaten wil a


Screenshot van website

archiefbank.zedelgem.be

Archiefbank Zedelgem

Welkom in het digitaal archief van de gemeente Zedelgem. Ben je op zoek naar de geboorteakte van je overgrootouders? Ben je op zoek naar genealogische info om je familiestamboom op te maken? Dan hoef je niet langer zelf op de dienst archief van de gemeente langskomen om de nodige opzoekingen te verrichten: op deze archiefbank kan je, na een eenvoudige registratie, zoeken in de uittreksels bevolking en akten burgerlijke stand die de gemeente Zedelgem haar inwoners digitaal en gratis ter beschikking mag stellen.


Screenshot van website

www.vrijwilligersrab.be

Database Akten West-Vlaanderen

Grote databank met daarin gegevens uit de parochieregisters en burgerlijkestandregisters uit de provincie West-Vlaanderen.


Screenshot van website

erfgoedbrugge.be/collection-pagina

Erfgoed Brugge - 24 unieke Brugse erfgoedcollecties

Diverse bijzonder interessante erfgoedcollecties van Brugge, waaronder de beeldbank, affiches, historische kranten en nog meer.


Screenshot van website

archief.ledegem.be

Gemeentearchief van Ledegem

Welkom in het virtuele gemeentearchief van Ledegem! Sinds 31 maart 2020 zijn de openbaarheidstermijnen van de registers Burgerlijke Stand huwelijken en overlijdens gewijzigd. Huwelijksakten zijn nu voor iedereen openbaar na 75 jaar en overlijdensakten na 50 jaar. Voor de geboorteakten blijft de termijn 100 jaar. Deze openbaar gestelde registers zijn gedigitaliseerd en online beschikbaar! U hoeft u voor deze archiefdocumenten niet langer te verplaatsen naar onze bibliotheek. U kunt dit alles van thuis uit volledig kosteloos opzoeken, consulteren, afdrukken of in uw eigen digitaal dossier bijhouden. We vragen enkel om u even te registreren. Geen paniek, dit duurt slechts enkele seconden en is volledig gratis.


Screenshot van website

search.arch.be/ead/BE-A0516_109054_107734_DUT

Kortrijkse poortersboeken

Online doorbladerbare scans van de Kortrijkse poortersboeken.


Screenshot van website

www.pervijze.be

Pervijze genealogie geschiedenis oorlog

Interessante website met veel documentatie en genealogische bronnen over het dorp Pervijze.


Screenshot van website

genealogie.kortrijk.be

ScanSearch Online Kortrijk

Hier kun je online de burgerlijke stand van Kortrijk en deelgemeenten (Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem, Marke, Rollegem), ouder dan 100 jaar, doorzoeken en bekijken. Je kunt van thuis uit volledig kosteloos akten opzoeken, consulteren, afdrukken of in je eigen dossier bijhouden. Om dit alles te kunnen doen, moet je je wel registreren. Dit duurt slechts enkele seconden en is gratis voor iedereen.


Screenshot van website

arch-poperinge.be/index.php

Vrienden Intergemeentelijk Archief Poperinge-Vleteren

De Vrienden van het Poperings Archief vzw (VPA) hebben de bedoeling het archief bij te staan door publicaties, vrijwilligerswerk en de begeleiding van de archiefbezoeker. Je vindt bij ons ook de klappers (indexen) van Poperinge en Vleteren met hun deelgemeenten. Van enkele dorpen kunnen we de parochieregisters digitaal aanbieden. Voor Boeschepe, Berthen en Watou heeft Ronald alle akten getranscribeerd. Een heus monnikenwerk! Je vindt ze onder de rubrieken Frans Vlaanderen en Voor U gelezen.


Screenshot van website