stamboomgids

Stamboom Van Roij

Titel
Stamboom Van Roij

Beschrijving
Een publicatie door B. van Rooij met gegevens over o.a.. de families Van Rooij, ofwel Van Roij, en ook Eijkemans, Van Der Linden, Van der Schoot, Van der Ven, Huijgevoort, Van Der Spank en Van Geffen.





De gebeurtenissen spelen zich af in Sint-Michielsgestel gedurende de periode 1714 en vroeg 1800 en daarna spreiden diverse familieleden zich over Noord-Brabant en verder.





Inmiddels is via bronmateriaal ontdekt dat de voorouder, met de naam Jan Janse van Roij, en die trouwde in 1714 met Jenneke Meuis Jan Tijsse uit Sint-Michielsgestel, zelf afkomstig is uit 'Gemonde onder Roei" (Roei=Sint-Oedenrode) met de naam Jan Jan Pauwels. Sinds zijn huwelijk in Sint-Michielsgestel is hij vervolgens, in DTB- registers en akten, bekend als Jan Janse van Roij.


Bevestiging dat wij het hebben over een en dezelfde person, is te vinden bij de getuigen bij de geboorte van hun kinderen. Het zijn allen (aangetrouwde) familieleden van Jan Jan Pauwels, naast die van Jenneke Meuis Jan Tijsse natuurlijk.

Na de invoering van de Code Civil, omstreeks 1800, wordt de familienaam Van Rooij gebruikt.


Categorie


Acties


Screenshot

Statistieken

Deze website is reeds 2995 keer bezocht vanuit de Stamboom Gids. Er zijn 26 bezoekers die bovenstaande website een cijfer hebben gegeven, hiervan zijn nog geen gemotiveerd (ben de eerste die een review geeft!). De gemiddelde waardering is een 3,9 (op een schaal van 10). Er zijn geen gebruikers die deze site hebben opgenomen in hun Mijn favorieten lijst.


Recensies

Er zijn nog geen gebruikers die deze website een recensie hebben gegeven. Bent u de eerste die een recensie geeft?


U mag een website maar één keer een recensie geven.Geef een recensie

Profiel afbeelding