stamboomgids

Rijksarchief in België

Titel
Rijksarchief in België

Beschrijving
Het Rijksarchief (Frans: Archives de l’État) is een Belgische Federale Wetenschappelijke Instelling die ressorteert onder de Programmatorische Overheidsdienst (POD) Wetenschapsbeleid. Het Rijksarchief bestaat uit het Algemeen Rijksarchief te Brussel en 18 Rijksarchieven verspreid over het land. Elke vestiging beschikt over een leeszaal waar het publiek archieven op papieren of elektronische dragers kan raadplegen. Het Rijksarchief profileert zich als kenniscentrum voor historische informatie en overheidsarchief. In 2017 bewaarde en beheerde het Rijksarchief meer dan 325 strekkende kilometer archief en 25 km boeken. Algemeen Rijksarchivaris Karel Velle is de huidige directeur-generaal.


Categorie


Acties


Screenshot

Statistieken

Deze website is reeds 4417 keer bezocht vanuit de Stamboom Gids. Er zijn 4 bezoekers die bovenstaande website een cijfer hebben gegeven, hiervan zijn er 3 gemotiveerd (zie de recensies hieronder). De gemiddelde waardering is een 7,3 (op een schaal van 10). Er is 1 gebruiker die deze site heeft opgenomen in zijn/haar Mijn favorieten lijst.


Recensies

Foto van reviewer
Ik geef de website een 9 (uit 10)!

Zeer goed in kaart gebracht. Ook naar de geïnteresseerden vele activiteiten worden aangeboden. Verder zijn mijn stamverwanten gevonden via o.a. deze site.
Dit resulteerde in een drie weekse vakantie in Brugge.
Mijn dank aan de medewerkers van Archief en journalist Chris.
(oud-lid) - 21 maart 2009
Foto van reviewer
Ik geef de website een 9 (uit 10)!

ik had een vraag tot betrekking van een akte van een verre voorouder van mij deze hadden ze onmiddelijk gevonden kopie genomen van de microfilm en enkele dagen later was ik in het bezit van de kopie van de akte
(oud-lid) - 3 juni 2009
Foto van reviewer
Ik geef de website een 10 (uit 10)!

Fantastisch!
(oud-lid) - 27 augustus 2009


U mag een website maar één keer een recensie geven.Geef een recensie