stamboomgids

Tresoar

Titel
Tresoar

Beschrijving
Tresoar beheert een grote wetenschappelijke bibliotheek, een collectie archieven van en over Friesland en een grote verzameling documentatie en objecten over de Friese literatuur. De collectie kan in de studiezaal geraadpleegd worden en via de website kan gezocht worden in de catalogi en naamregisters. Naast de papieren collectie groeien ook de collecties foto’s, film en geluid, die eveneens via de website te raadplegen zijn.Acties


Screenshot

Statistieken

Deze website is reeds 15588 keer bezocht vanuit de Stamboom Gids. Er zijn 35 bezoekers die bovenstaande website een cijfer hebben gegeven, hiervan zijn er 6 gemotiveerd (zie de recensies hieronder). De gemiddelde waardering is een 7,3 (op een schaal van 10). Er zijn 28 gebruikers die deze site hebben opgenomen in hun Mijn favorieten lijst.


Recensies

Foto van reviewer
Ik geef de website een 8 (uit 10)!

Perfecte site, vind er veel van mijn familie terug!
(oud-lid) - 10 maart 2008
Foto van reviewer
Ik geef de website een 8 (uit 10)!

Omdat er ook veel meer te vinden is dan de koude data, en vrij eenvoudig te bedienen.
(oud-lid) - 29 april 2008
Foto van reviewer
Ik geef de website een 10 (uit 10)!

een geweldig archief waar heel veel online staat om je friese voorouders tot heel ver terug te vinden en een forum waar veel mensen je nog dezelfde dag helpen!
Foto van reviewer
Ik geef de website een 8 (uit 10)!

een hele goede site en prima informatie. Ik gebruik hem veel
G.J.Goosen - 4 september 2008
Foto van reviewer
Ik geef de website een 8 (uit 10)!

Goed toegankelijk, veel informatie online te vinden en in het archief zelf gemakkelijk na te trekken.
Foto van reviewer
Ik geef de website een 10 (uit 10)!

Op deze website heb ik al heel veel voorouders gevonden. Scheelt natuurlijk dat de meeste van mijn voorouders uit Fryslân komen. Heb heel veel informatie via Tresoar gevonden en eventuele aktes op kunnen vragen en online kunnen bekijken via AlleFriezen. Zoekinformatie is duidelijk en overzichtelijk. Maak meestal een kopie van de database waarin de akte is opgenomen. Dat betekent het DTB register samen met de datum en de gemeente waarin de akte is opgemaakt. Zelfs voor 1811 vind ik nog steeds voorouders, omdat ik steeds meer bedreven raak in hoe naar bepaalde personen te zoeken.
Mw. M.A. Akkerboom - 2 mei 2015


U mag een website maar één keer een recensie geven.Geef een recensie