stamboomgids

Favoriete genealogische websites van Jan Voorhaar

Favorieten 1 - 10 van 21:

E-mailgroep SeniorWeb - mailgroep.seniorweb.nl/gen

Categorie: Internet specifiek » E-mail & nieuwsgroepen

Screenshot van website

Genealogische groepen bij Yahoo - groups.yahoo.com/search?query=genealogie

Categorie: Internet specifiek » E-mail & nieuwsgroepen

Screenshot van website

Gelders Archief - www.geldersarchief.nl

Het Gelders Archief te Arnhem is het Regionaal Historisch Centrum voor de provincie Gelderland, de gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal, Overbetuwe en het Vallei en Veluwe. Dit archief is op 1 juni 2002 ontstaan door een fusie tussen het Rijksarchief in Gelderland en de opgeheven gemeentearchieven van Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal. Het beheert archieven en collecties van de 9e tot en met de 21e eeuw. Het Gelders Archief fungeert in formele zin als Rijksarchief in Gelderland en als gemeentearchief voor de vijf genoemde gemeenten. Vanuit die functies beheert het Gelders Archief enerzijds archieven en collecties afkomstig van rijks-, provinciale en particuliere instellingen met als werkingsgebied de provincie Gelderland of voorgangers daarvan, en anderzijds van de genoemde gemeenten (en eventueel daarin opgegane gemeenten) en particuliere instellingen en personen uit die gemeenten, zoals huizen, families, bedrijven, kerken, scholen, verenigingen en stichtingen.

Categorie: Archieven » Regionale archieven

Screenshot van website

Het Utrechts Archief - www.hetutrechtsarchief.nl

Het Utrechts Archief is een archiefinstelling in de Nederlandse stad Utrecht. Het beheert de rijkste collectie over de geschiedenis van stad en provincie Utrecht. Met ruim 30 kilometer archieven, beelddocumenten (prenten, tekeningen, topografische kaarten, foto's en films) en 73.000 publicaties vormt het archief een kenniscentrum voor de historie van Utrecht. Het Utrechts Archief bezit ook kennis over toezicht volgens de Archiefwet en op het gebied van analoog en digitaal archiefbeheer. In Het Utrechts Archief bevindt zich bovendien het landelijk centrum voor kerkelijke archieven en de archieven van de Nederlandse Spoorwegen. Het voert tevens het beheer van de archieven van de gemeente Nieuwegein.

Categorie: Archieven » Regionale archieven

Screenshot van website

Nationaal Archief - www.nationaalarchief.nl

Het Nationaal Archief, gevestigd te Den Haag, is de grootste openbare archiefinstelling in Nederland. Er ligt bijna duizend jaar geschiedenis van Nederland opgeslagen in 137 kilometer aan documenten en 800 terabyte aan digitale bestanden. Daarnaast heeft het Nationaal Archief 15 miljoen foto's en 300.000 kaarten en tekeningen in de collectie. Het Nationaal Archief fungeert in formele zin als Algemeen Rijksarchief voor Nederland en als Rijksarchief in Zuid-Holland.

Categorie: Archieven

Screenshot van website

Grafstenen project - www.schiltmeijer.nl/Begraafpl/grafsteind.html

Categorie: Bronnen » Provincies » Noord-Holland

Screenshot van website

GENIDOC - www.genidoc.nl

GENIDOC is een genealogisch onderzoeksbureau die diensten aanbiedt en informatie verstrekt met betrekking tot historisch familie onderzoek. Tientallen jaren zijn wij al actief met het vergaren van informatie op dit gebied. Onlangs is een aanvang gemaakt met het aanbieden van genealogische informatie op het internet. Op dit moment zijn ruim 210.000 bidprentjes geïndexeerd. In de loop van het jaar zal ook een begin worden gemaakt om de meer dan 1 miljoen familieberichten uit kranten en tijdschriften en de grote hoeveelheid geboortekaartjes, trouw en rouwkaarten in de index op te nemen.

Categorie: Bronnen » Familieberichten

Screenshot van website

Archieven.nl - www.archieven.nl/nlAanrader!

Op deze website zijn archievenoverzichten, inventarissen en nadere toegangen van circa 30 archiefdiensten te vinden.

Categorie:

Screenshot van website

Genealogie Online - www.genealogieonline.nlAanrader!

Een grote verzameling genealogische data (stambomen, parentelen, kwartierstaten en bidprentjesverzamelingen) van diverse genealogen die hun gegevens eenvoudig op deze site publiceren.

Categorie:

Screenshot van website

Dat@Gene - www.datgene.nl

Dat@Gene richt zich sinds midden jaren 90 van de vorige eeuw op het verzamelen en beschikbaarstellen van familieberichten uit een zo breed mogelijk aantal landelijke en regionale dag- en weekbladen. En op dit moment zijn de gegevens van ruim 250.000 knipsels na te slaan op deze website. Tegen een geringe vergoeding kunt u incidenteel of op abonnementsbasis deze berichten in de vorm van scans ook in uw bezit krijgen. In de collectie zijn berichten opgenomen uit kranten vanuit het hele land, van Groningen tot Zeeland en van Noordholland tot Limburg. Zelfs is er een flink aantal berichten uit Belgische kranten opgenomen in de collectie. Dankzij een groot aantal vrijwilligers die met grote regelmaat de berichten toezenden is de collectie inmiddels gegroeid tot ongeveer 600.000 berichten! Een groot deel hiervan, ongeveer 260.000, is volledig geïndexeerd op alle daarop voorkomende familienamen. Dus berichten zijn niet alleen terug te vinden op de familienaam van de overledene of geborene, maar ook op familienamen van aangetrouwde familieleden, collega's, vrienden et cetera. Vanzelfsprekend voor zover die voorkomen op het betreffende bericht.

Categorie: Bronnen » Familieberichten

Screenshot van website