stamboomgids

Favoriete genealogische websites van Oene Dolstra

Favorieten 1 - 3 van 3:

Drents Archief - www.drentsarchief.nl

Het Drents Archief is het Regionaal Historisch Centrum voor de provincie Drenthe, en de voortzetting van het oude Rijksarchief in Drenthe. Het instituut is gevestigd aan de Brink in Assen, en bewaart de historische archieven van de provincie.

Categorie: Archieven » Regionale archieven

Screenshot van website

Tresoar - www.tresoar.nl/Pages/Default.aspx

Tresoar beheert een grote wetenschappelijke bibliotheek, een collectie archieven van en over Friesland en een grote verzameling documentatie en objecten over de Friese literatuur. De collectie kan in de studiezaal geraadpleegd worden en via de website kan gezocht worden in de catalogi en naamregisters. Naast de papieren collectie groeien ook de collecties foto’s, film en geluid, die eveneens via de website te raadplegen zijn.

Categorie: Archieven » Regionale archieven

Screenshot van website

Historisch Centrum Overijssel - www.historischcentrumoverijssel.nl

Historisch Centrum Overijssel (HCO) is een informatiecentrum voor de geschiedenis van de provincie Overijssel en de stad Zwolle. Het HCO ontstond in 2001, toen het voormalige Gemeentearchief van Zwolle en het voormalige Rijksarchief van Overijssel werden samengevoegd. Van januari 2016 tot oktober 2017 was politicus Arie Slob directeur. In die periode werd ook het Deventer Stadsarchief bij het HCO betrokken en viel het besluit dat de collectie van het Stedelijk Museum Zwolle overgaat naar het HCO.

Categorie: Archieven » Regionale archieven

Screenshot van website