stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Organisaties » Verenigingen » Genealogische verenigingen

Websites 11 - 20 van 24:

igv.nl

Indische Genealogische Vereniging

Deze website bevat gegevens met betrekking tot Indisch Genealogisch onderzoek


Screenshot van website

www.ngv.nl

Nederlandse Genealogische Vereniging

De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) werd in 1946 opgericht met het doel het genealogisch onderzoek te bevorderen. De vereniging biedt leden hulp bij het zoeken naar voorouders, het ordenen en bewaren van onderzoeksgegevens en documenten en het samenstellen van genealogische publicaties. De vereniging is statutair gevestigd in Amsterdam maar wordt bestuurd vanuit het Verenigingscentrum (VC) in Bunnik. Naast de afdelingen Heraldiek en Familieorganisaties kent de vereniging ook nog 27 regionale afdelingen. Deze organiseren lezingen, bijeenkomsten en excursies. De vereniging geeft 6 keer per jaar het tijdschrift Gens Nostra uit. De vereniging telt bijna 8000 leden. De computer is niet meer weg te denken bij het genealogische onderzoek. Sinds 1983 houdt de NGV zich bezig met computergenealogie en heeft diverse genealogische software-pakketten ontwikkeld, zoals GD/D90, GD-Win en GensDataPro.


Screenshot van website

www.nljewgen.org

Nederlandse Kring voor Joodse Genealogie

Vereniging van Nederlands Joodse genealogen, geeft het tijdschrift Misjpoge uit en organiseert lezingen.


Screenshot van website

www.onsvoorgeslacht.nl

Ons Voorgeslacht

Zuidhollandse vereniging voor genealogie.


Screenshot van website

www.overkwartiervangelre.nl

Overkwartier van Gelre

Een historisch-genealogische vereniging met als werkgebied het oude Overkwartier in het hertogdom Gelre.


Screenshot van website

www.pggg.nl

Pro-Gen Gebruikersgroep

PRO-GEN wordt gebruikt door mensen, die ieder hun eigen specifieke interesse hebben en bovendien individueel hun eigen ervaring en vaardigheid toepassen. Deze mensen lossen talloze malen kleinere en grotere problemen op en doen vaak verrassende vondsten. Gebruikers van PRO-GEN hebben zich verenigd in de PRO-GEN Gebruikersgroep om hun kennis en ervaringen met elkaar te delen. Delen in de zin van uitdelen aan anderen, maar ook in de zin van ontvangen. Daartoe organiseren zij allerlei activiteiten. Ook u kunt daaraan deelnemen.


Screenshot van website

www.pro-gen.be

Pro-Gen gebruikersgroep Limburg

De PRO-GENgebruikersgroep LIMBURG werd opgericht op zaterdag 27 maart 1993 . Dit gebeurde naar aanleiding van een demonstratie van het genealogisch computerprogramma PRO-GEN versie 2.2 door de auteurs Johan Mulderij en Dinant Scholte in 't Hoff. Deze demonstratie had plaats in het auditorium van de Vrije Humaniora Sint-Ursula te Maaseik, België. De stuwende kracht achter het Belgische PRO-GENproject was Jaak Simons. Onze gebruikersgroep heeft altijd in zeer goede relatie gestaan met de auteurs van het programma PRO-GEN. De goede wisselwerking tussen auteurs en onze gebruikersgroep vormde vaak de basis van een ontwikkeling 'à la carte' van het programma PRO-GEN.


Screenshot van website

genealogie.hcc.nl/

Site van HCC!Genealogie

De site van de interesse groep Genealogie van de HCC


Screenshot van website

www.westerawilkens.nl

Stichting Familiehistorie Westera Wilkens

Heeft als doel het doen van onderzoek naar de historie van de families Westera en Wilkens, het archiveren van relevante informatie en het bewaren en instandhouden van familiestukken.


Screenshot van website

www.genealogischcentrum.nl

Stichting Genealogisch Centrum Zeeland

provincie Zeeland


Screenshot van website