stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Zoekresultaten 'Denis' (binnen één categorie)

Resultaten 1 - 10 van 10:

streekarchiefvp.nl

Streekarchief Voorne Putten & Rozenburg

Het Streekarchief is een gemeenschappelijke regeling en vormt zodoende de verzamelplaats voor de archieven van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne. Daarnaast beheert het Streekarchief tal van particuliere archieven, zoals dat van kerkgenootschappen, bedrijven, verenigingen en families. Bovendien is er een uitgebreide collectie foto’s en documentatie aanwezig, zodat het Streekarchief de aangewezen plek is voor iedereen met vragen over de lokale geschiedenis.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.historischcentrumoverijssel.nl

Historisch Centrum Overijssel

Historisch Centrum Overijssel (HCO) is een informatiecentrum voor de geschiedenis van de provincie Overijssel en de stad Zwolle. Het HCO ontstond in 2001, toen het voormalige Gemeentearchief van Zwolle en het voormalige Rijksarchief van Overijssel werden samengevoegd. Van januari 2016 tot oktober 2017 was politicus Arie Slob directeur. In die periode werd ook het Deventer Stadsarchief bij het HCO betrokken en viel het besluit dat de collectie van het Stedelijk Museum Zwolle overgaat naar het HCO.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.streekarchivariaat.nl

Streekarchivaat Noord-Veluwe

Het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe (SNWV) vormt het geheugen van de regio Noordwest-Veluwe. Wij beheren de archieven en historische collecties van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek. Archieven zijn belangrijk voor het kunnen reconstrueren van het verleden en onze identiteit. Maar archieven zijn ook essentieel om als burger het handelen van overheden te kunnen controleren. Betrouwbare informatie is van groot belang om rechten en plichten te kunnen bewijzen. Samen met onze medewerkers en tientallen vrijwilligers werken we voortdurend aan kwalitatief hoogwaardig archiefbeheer, het toegankelijk maken van onze collecties en dienstverlening richting de burger en de gemeentelijke organisatie. Wij hebben liefde voor het vak, passie voor de geschiedenis en willen jou graag helpen bij je zoektocht.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.rijckheyt.nl

Rijckheyt | Centrum voor regionale geschiedenis (HCL locatie Heerlen)

Rijckheyt is het centrum waar de historische archieven en collecties van de gemeenten Brunssum, Gulpen-Wittem, Heerlen, Nuth, Simpelveld en Voerendaal worden beheerd en beschikbaar gesteld. Het cultuur-historisch erfgoed, ons collectieve publiek geheugen, is daarmee beschikbaar op één centrale plaats.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.hetutrechtsarchief.nl

Het Utrechts Archief

Het Utrechts Archief is een archiefinstelling in de Nederlandse stad Utrecht. Het beheert de rijkste collectie over de geschiedenis van stad en provincie Utrecht. Met ruim 30 kilometer archieven, beelddocumenten (prenten, tekeningen, topografische kaarten, foto's en films) en 73.000 publicaties vormt het archief een kenniscentrum voor de historie van Utrecht. Het Utrechts Archief bezit ook kennis over toezicht volgens de Archiefwet en op het gebied van analoog en digitaal archiefbeheer. In Het Utrechts Archief bevindt zich bovendien het landelijk centrum voor kerkelijke archieven en de archieven van de Nederlandse Spoorwegen. Het voert tevens het beheer van de archieven van de gemeente Nieuwegein.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

stadsarchief.rotterdam.nl

Stadsarchief Rotterdam

Stadsarchief Rotterdam bestaat sinds 1857 en is één van de oudste en grootste archieven van het land. Aan het hoofd staat de Stadsarchivaris, mevrouw drs. Jantje Steenhuis. Het archief is onderdeel van de gemeente Rotterdam en valt onder het cluster Dienstverlening. Wij zetten ons in om archiefstukken van de gemeente Rotterdam, die niet voor vernietiging in aanmerking komen, in goede en geordende staat te bewaren en te ontsluiten. Naast deze wettelijke taak zien we het als onze opdracht de geschiedenis van Rotterdam te bewaren en zichtbaar te maken. Stadsarchief Rotterdam voert de Archiefwet uit voor de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk en Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk) en voor Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, Waterschap Hollandse Delta, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de Milieudienst Rijnmond. Bij het archief werken ca. 70 medewerkers, vele vrijwilligers en stagiairs.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

noord-hollandsarchief.nl

Noord-Hollands Archief

Het Noord-Hollands Archief in Haarlem is het Regionaal Historisch Centrum voor Noord-Holland, Kennemerland en Haarlem. Bij het Noord-Hollands Archief zijn gegevens te vinden over de geschiedenis van de hele provincie, van de regio Kennemerland en van de provinciehoofdstad Haarlem.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

rhcrijnstreek.nl

Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard

Het RHC Rijnstreek en Lopikerwaard beschikt over een schat aan informatie over het verleden. Onze documentatie en de vaak eeuwenoude archieven vertellen u de geschiedenis van deze streek en de mensen die er leefden. Het RHC voert de Archiefwet uit voor de bij ons aangesloten gemeenten en het hoogheemraadschap. Onze missie is burgers en bestuur te voorzien van betrouwbare historische informatie over het werkgebied op basis van archieven en collecties die wij beheren. Deze zijn afkomstig van overheidsinstanties (gemeenten, waterschappen en hun voorgangers) en van particuliere instellingen (kerken, verenigingen) die hun archieven bij ons hebben ondergebracht. Daarnaast waakt het RHC vanuit de inspectietaak over de duurzame toegankelijkheid van de archieven, zoals onze partners die vandaag de dag vormen.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.limburg.be/provinciaalarchieflimburg

Provinciaal archief | Provincie Limburg

Het Provinciaal Archief Limburg ondersteunt de werking van de provinciale administratie door alle documenten, opgemaakt of ontvangen door de beleidsorganen en de verschillende administratieve diensten van het provinciebestuur, te beheren. De dossiers hebben niet alleen een bestuurlijk-administratieve waarde, maar zijn ook cultuur-historisch belangrijk. Zij illustreren talloze facetten van de geschiedenis van de provincie Limburg en haar gemeenten tijdens de 19de, 20ste en 21ste eeuw. Onderzoekers kunnen terecht in onze leeszaal, waar wij ze begeleiden bij hun zoektocht naar informatie over hun gemeente, gebouwen, buurtwegen, waterlopen, enz.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

AEZEL.eu

Limburgs knooppunt voor genealogie en Genealogie

Talloze vrijwilligers uit de hele provincie Limburg hebben de afgelopen jaren vele miljoenen genealogische, geografische basisbestanden, verhalen en collecties ingevoerd in de database van de website https://AEZEL.eu (sinds oktober 2020 in de lucht). De originele bronnen zijn beschikbaar gesteld door archieven en heemkundeverenigingen. Stichting LGGI coördineert het platform. AEZEL is daardoor een belangrijke kennisbron voor genealogische en geografische historische data in Limburg en ook door de provincie Limburg aangewezen als knooppunt voor genealogische en kadastrale informatie. De database bevat niet alleen alle gegevens uit de genealogische site AlleLimburgers (die op termijn uit de lucht gaat), maar ook nagenoeg alle kadastrale registers en minuutplans uit 1832-1840 zijn digitaal toegankelijk incl. scans van de originele bronnen. Aan het toevoegen van de meer recente kadastrale informatie en ook bevolkingsregisters wordt gewerkt. AEZEL is uniek omdat al deze gegevens in één database staan. Hierdoor kan in een keer in alle bronnen naar personen, locaties en hun geschiedenis worden gezocht. Of dit nu een boreling, een eigenaar, een bewoner, een overledene of een begravene betreft, je vindt met een paar klikken brongegevens uit aktes, registers, bidprentjes, begraafplaatsen. Belangrijker nog, hierdoor wordt het steeds meer mogelijk om verbanden tussen erfgoeddata te leggen.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website