stamboomgids

Zoekresultaten 'Denis' (binnen één categorie)

Resultaten 1 - van 3:

Informatie stamboom familie Tjeenk Willink - familie.tjeenkwillink.eu

Informatie over de geschiedenis, stamboom, familiewapen en genealogie van de familie Tjeenk Willink. Tevens foto's van de familiedagen.

Categorie: Familienamen » T   Filter remove


Screenshot van website

van Twillert Genealogie vanaf 1300 - www.vantwillert.net

Het gesclaht van Twiller(t) sinds ca 1295 De reis van het geslacht Van Twiller door de historie voert door zeven eeuwen Veluwse geschiedenis. Vanaf de late Middeleeuwen gaat het dwars door de donkere 14e en 15e eeuw met oorlogen, ziekte, plundering en verwoesting. In Scherpenzeel, eertijds een betwiste Veluwse enclave, diep ingedrongen in het Sticht (de latere provincie Utrecht), ligt de oorsprong van het geslacht Van Twiller, waarvan men nog steeds sporen aantreft. Van Scherpenzeel naar Nijkerk, waar de tak van patriciƫrs opging in de Veluwse elite en pioniers werden in Nieuw-Nederland (Amerika). Een tweede tak is de boerentak. Na twee eeuwen zochten de boeren hun geluk en voorspoed elders. Deze tak splitste zich weer: een deel vertrok naar Amsterdam en het andere deel trok over de grensrivier de Laak naar het naburige Bunschoten. Daar ontwikkelde het zich tot een geslacht van molenaars en boeren: het geslacht Van Twiller-t.

Categorie: Familienamen » T   Filter remove


Screenshot van website

Tjemmes - www.tjemmes.nl

de bijna gehele familiegschiedenis van de fam Tjemmes. er ontbreekt nog veel, dus hou mij aanbevolen voor upfate en aanvullingen

Categorie: Familienamen » T   Filter remove


Screenshot van website