Resultaten 1 - 4 van 4:
www.bol.com/nl/p/voc-retourschip-ravesteyn/666804687
Voc-Retourschip Ravesteyn (R. Paesie)
Ruud Paesie, duikinstructeur op de Maldiven, vond het wrak van het VOC-schip Ravesteyn, dat in 1726 op weg naar Ceijlon verongelukte bij de eilandengroep ten zuiden van Zuid-Afrika. Paesie deed ook onderzoek naar de geschiedenis van het retourschip en de VOC in Zeeland, waar het schip werd gebouwd.
Categorie: Boeken » Geschiedenis
www.bol.com/nl/p/spion-van-oranje/9200000057065425
Spion van Oranje (Bram de Graaf)
Bram de Graaf, journalist, historicus en auteur van het veelgeprezen 'Voetbalvrouwen' en 'Het verraad van Bensschop' tekende met 'Spion van Oranje' het ongelooflijke oorlogsverhaal van Engelandvaarder Bram Grisnigt (1923) op. Grisnigt fiets als 18-jarige Nederlandse scholier richting Frankrijk, de vrijheid tegemoet. Negentien maanden later wordt hij in Engeland opgeleid tot geheim agent en ontmoet hij de liefde van zijn leven. Hij keert terug naar Nederland als verbindingsman tussen Londen en het verzet, maar in februari 1944 wordt hij gepakt en door de Duitsers van kamp naar kamp gesleept. Hij ontsnapt en overleeft een torpedering, de Gestapo, concentratiekampen en een dodenmars. 'Spion van Oranje' gaat over vrijheid, vechten, vriendschap en de kracht van ware liefde. Speciaal voor de jongeren van nu, opdat ook zij niet vergeten.
Categorie: Boeken » Geschiedenis
www.bol.com/nl/p/zeeuwse-kaarten-voor-de-voc/1001004010312669
Zeeuwse kaarten voor de VOC (Ruud Paesie)
In de 17de en 18de eeuw had de VOC kaartenmakers in dienst om haar zeelieden van nautische kaarten te voorzien. Over de beroemde Amsterdamse kaartenmakers Blaeu/de Graaf is zoveel geschreven, dat haast de indruk zou ontstaan dat VOC-kaarten uitsluitend in Amsterdam werden vervaardigd. Ook de Zeeuwse kamer had eigen cartografen in dienst, maar daarover is tot nog toe vrijwel niets gepubliceerd. Maritiem historicus Ruud Paesie verrichtte geruime tijd onderzoek naar de kaartenmakers van de Kamer Zeeland.
Categorie: Boeken » Geschiedenis
www.bol.com/nl/p/de-grebbelinie/1001004002408023
De Grebbelinie (Bert Rietberg)
In 1672 werd Nederland door vier vijanden tegelijk aangevallen: Frankrijk, Engeland, Munster en Keulen. Door de aanleg van de Grebbelinie zou een veel groter gebied verdedigd kunnen worden. Pas in 1744 startten de werkzaamheden aan de Grebbelinie. De Grebbelinie is in de jaren die volgden op verschillende momenten belangrijk geweest voor Nederland, met name in de meidagen van 1940. De Grebbelinie is een uniek cultuurhistorisch verdedigingswerk in een natuurlijke omgeving. Deze gids vertaalt het landschap in
Categorie: Boeken » Geschiedenis