stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Zoekresultaten 'Van Linge' (binnen één categorie)

Resultaten 1 - 10 van 13:

www.bhic.nl

Brabants Historisch Informatie Centrum

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in 's-Hertogenbosch is het Regionaal Historisch Centrum voor Noord-Brabant, met name het noordoostelijk deel van deze provincie. Het BHIC fungeert in formele zin als Rijksarchief in Noord-Brabant en als gemeentearchief en waterschapsarchief voor een aantal gemeenten en waterschappen gelegen in het noordoostelijk deel van deze provincie. Vanuit die functies beheert het BHIC enerzijds archieven en verzamelingen afkomstig van rijks-, provinciale en particuliere instellingen met als werkingsgebied de provincie Noord-Brabant of voorgangers daarvan, en anderzijds van ruim tachtig (voormalige) gemeenten en waterschappen gelegen in het genoemde noordoostelijk deel van deze provincie en eveneens van particuliere instellingen in dit gebied.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.geldersarchief.nl

Gelders Archief

Het Gelders Archief te Arnhem is het Regionaal Historisch Centrum voor de provincie Gelderland, de gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal, Overbetuwe en het Vallei en Veluwe. Dit archief is op 1 juni 2002 ontstaan door een fusie tussen het Rijksarchief in Gelderland en de opgeheven gemeentearchieven van Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal. Het beheert archieven en collecties van de 9e tot en met de 21e eeuw. Het Gelders Archief fungeert in formele zin als Rijksarchief in Gelderland en als gemeentearchief voor de vijf genoemde gemeenten. Vanuit die functies beheert het Gelders Archief enerzijds archieven en collecties afkomstig van rijks-, provinciale en particuliere instellingen met als werkingsgebied de provincie Gelderland of voorgangers daarvan, en anderzijds van de genoemde gemeenten (en eventueel daarin opgegane gemeenten) en particuliere instellingen en personen uit die gemeenten, zoals huizen, families, bedrijven, kerken, scholen, verenigingen en stichtingen.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.groningerarchieven.nl

Groninger Archieven

De Groninger Archieven (voluit Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven) is het Regionaal Historisch Centrum voor de provincie Groningen en de gemeente Groningen. Ze beheren archieven en collecties van de elfde tot en met de eenentwintigste eeuw. De archiefdienst fungeert in formele zin als Rijksarchief in de provincie Groningen en als Gemeentearchief van de gemeente Groningen. Vanuit die functies beheren de Groninger Archieven enerzijds archieven en collecties afkomstig van rijks-, provinciale en particuliere instellingen met als werkgebied de provincie Groningen of voorgangers daarvan, en anderzijds van de gemeente Groningen (en daarin opgegane gemeenten) en particuliere instellingen en personen uit die gemeenten, zoals huizen, families, bedrijven, kerken, scholen, verenigingen en stichtingen. Onderdelen van de Groninger Archieven zijn AlleGroningers.nl, groningerkentekens.nl, beeldbankgroningen.nl, Poparchief Groningen en het Gronings AudioVisueel Archief.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.regionaalarchiefdordrecht.nl

Regionaal Archief Dordrecht

Het Regionaal Archief Dordrecht beheert het archief van de stad Dordrecht, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, en van dertien omringende gemeenten. Het is gevestigd op het Hof in Dordrecht. De gemeenten waarvan het Regionaal Archief de archieven bewaard zijn, naast Dordrecht, Alblasserdam, Binnenmaas, Cromstrijen, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Korendijk, Molenwaard, Papendrecht, Sliedrecht, Strijen en Zwijndrecht. Het archief fungeert als centrum waar, in samenwerking met de bewoners van Dordrecht en de regio, vorm gegeven wordt aan het geheugen van de samenleving. Duizenden archiefstukken, foto's, tekeningen, kaarten, boeken, tijdschriften en kranten zijn in het erfgoedcentrum ondergebracht. Die archiefstukken komen niet alleen van de overheid, maar ook van burgers, bedrijven, scholen, sociale instellingen, notarissen, kerkgenootschappen en sportverenigingen. Vrijwel alle documenten zijn openbaar. De archieven en collecties die door het Regionaal Archief worden beheerd, worden bewaard op het Stadsdepot aan de Dordtse Kil. De studiezaal is echter op het Hof in de binnenstad; stukken die men wil inzien moeten dus ruim op tijd worden aangevraagd.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.regionaalarchiefrivierenland.nl

Regionaal Archief Rivierenland

Het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) is een historisch informatie- en documentatiecentrum. Het verzamelt en beheert de archieven, afbeeldingen, boeken en documentatie van de gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en Zaltbommel. De informatie over polders en waterschappen omvat ook de polders Asperen, Dalem, Heukelum, Spijk en Vuren en de Over-Betuwe. Het RAR is in 1999 opgericht naar aanleiding van de gemeentelijke herindeling, waarbij de huidige gemeenten Buren en Neder-Betuwe ontstonden. Het komt voort uit een fusie tussen de archiefdiensten Tiel-Buren-Culemborg en Kesteren-Lienden-Echteld-Maurik. Geldermalsen en Neerijnen nemen sinds 2009 deel en in 2014 heeft het Streekarchief Bommelerwaard zich aangesloten. Met ingang van 1 januari 2019 zijn de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal samengevoegd tot de gemeente West Betuwe en zijn ook de archieven van de voormalige gemeente Lingewaal bij het RAR te vinden. Toen in 2003 het Waterschap Tielerwaard, Culemborgerwaarden en de Linge opging in het Waterschap Rivierenland, sloot dit een dienstverleningsovereenkomst met het RAR waarbij een groot aantal archieven hier werd ondergebracht. Op de website van het RAR is een stamboom te vinden van het huidige Waterschap Rivierenland en zijn 474 voorgangers.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

regionaalarchiefnijmegen.nl

Regionaal Archief Nijmegen

Het Regionaal Archief Nijmegen (RAN) in Nijmegen, in de Nederlandse provincie Gelderland, is de archiefdienst voor de gemeenten Nijmegen, Beuningen, Millingen aan de Rijn, Druten, Heumen, Lingewaard, Ubbergen, West Maas en Waal, Wijchen en Mook en Middelaar. Van het Waterschap Rivierenland heeft het Regionaal Archief Nijmegen de archieven in huis voor zover ze het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal betreffen. De meeste van deze overheidsarchieven lopen tot ongeveer 1985. Daarnaast beheert het RAN ook veel archieven van personen, families, verenigingen, stichtingen, bedrijven en kerken uit Nijmegen zoals van de KNBLO, zeepfabriek Dobbelmann en het Canisius College.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

rhcrijnstreek.nl

Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard

Het RHC Rijnstreek en Lopikerwaard beschikt over een schat aan informatie over het verleden. Onze documentatie en de vaak eeuwenoude archieven vertellen u de geschiedenis van deze streek en de mensen die er leefden. Het RHC voert de Archiefwet uit voor de bij ons aangesloten gemeenten en het hoogheemraadschap. Onze missie is burgers en bestuur te voorzien van betrouwbare historische informatie over het werkgebied op basis van archieven en collecties die wij beheren. Deze zijn afkomstig van overheidsinstanties (gemeenten, waterschappen en hun voorgangers) en van particuliere instellingen (kerken, verenigingen) die hun archieven bij ons hebben ondergebracht. Daarnaast waakt het RHC vanuit de inspectietaak over de duurzame toegankelijkheid van de archieven, zoals onze partners die vandaag de dag vormen.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.dedomijnen.nl/collecties

Erfgoedcentrum De Domijnen

De Domijnen is dé culturele instelling in Sittard-Geleen die professionals, cultuurliefhebbers en vrijwilligers verbindt. Zij produceert en programmeert activiteiten voor iedereen in de regio. Samen met alle cultuurinstellingen in de regio wil De Domijnen kunst en cultuur stimuleren en nog aantrekkelijker maken. De Domijnen is de voortzetting van Museum Het Domein, BiblioNova, Stadsschouwburg Sittard-Geleen en het Euregionaal Historisch Centrum. In 2016 sluit Filmhuis Het Domein hierbij aan. De Domijnen kent de volgende onderdelen: Collecties & Informatie, Educatie, Exposities, Podium en Extra! (waarin de stedelijke programmering is ondergebracht) en wordt daarbij ondersteund door de afdelingen Bedrijfsvoering, Projecten en Marketing & Communicatie. Bij de Domijnen werken circa 100 medewerkers verdeeld over ruim 60 fte. De jaarlijkse omzet bedraagt circa 13 miljoen euro. Voor de organisatie heeft De Domijnen een zelfstandige cao die passend is in de culturele sector. Alle functies zijn gewaardeerd conform de cao.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.rhcl.nl

Regionaal Historisch Centrum Limburg

Het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL) in Maastricht verzamelt, beheert en presenteert archieven en collecties van (overheids)instellingen en particulieren in de Nederlandse provincie Limburg. Het is een van de Regionale Historische Centra in Nederland. Het RHCL is gehuisvest in het voormalige kloostercomplex van de Minderbroeders aan de Sint Pieterstraat in het Maastrichtse Jekerkwartier. Het complex omvat behalve het monumentale Oude Minderbroedersklooster enkele nieuwbouwvleugels. De op het terrein gelegen commandantswoning van de Sint-Pieterskazerne huisvest het aan het RHCL gelieerde Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL).

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.arch.be/index.php?l=nl&m=praktische-info&r=onze-leeszalen&d=luik

Archives de l'Etat à Liège

Het Rijksarchief te Luik is een van de 19 vestigingen van het Rijksarchief (België). Het Rijksarchief te Luik is het grootste archiefdepot van Wallonië en het op twee na grootste van het land: het bewaart momenteel meer dan 26 lopende kilometer documenten. Het Rijksarchief Luik bewaart archief van instellingen, verenigingen, families of natuurlijke personen die hun zetel of verblijfplaats hebben of hadden op het grondgebied van de provincie Luik. Het oudste document dat in het Rijksarchief te Luik is terug te vinden, dateert van 862!

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website