Resultaten 1 - 4 van 4:
www.bol.com/nl/p/spion-van-oranje/9200000057065425
Spion van Oranje (Bram de Graaf)
Bram de Graaf, journalist, historicus en auteur van het veelgeprezen 'Voetbalvrouwen' en 'Het verraad van Bensschop' tekende met 'Spion van Oranje' het ongelooflijke oorlogsverhaal van Engelandvaarder Bram Grisnigt (1923) op. Grisnigt fiets als 18-jarige Nederlandse scholier richting Frankrijk, de vrijheid tegemoet. Negentien maanden later wordt hij in Engeland opgeleid tot geheim agent en ontmoet hij de liefde van zijn leven. Hij keert terug naar Nederland als verbindingsman tussen Londen en het verzet, maar in februari 1944 wordt hij gepakt en door de Duitsers van kamp naar kamp gesleept. Hij ontsnapt en overleeft een torpedering, de Gestapo, concentratiekampen en een dodenmars. 'Spion van Oranje' gaat over vrijheid, vechten, vriendschap en de kracht van ware liefde. Speciaal voor de jongeren van nu, opdat ook zij niet vergeten.
Categorie: Boeken » Geschiedenis
www.bol.com/nl/p/katholieke-jongens-uit-den-beschaafden-stand-druk-1/1 ...
Katholieke jongens uit den beschaafden stand (T.A.M. van de Beld)
Over het jezuïeteninternaat te Katwijk aan de Rijn, Den Haag en Zeist (1831-1960) en katholiek Nederland
Categorie: Boeken » Geschiedenis
www.bol.com/nl/p/nederlandse-familienamen-in-het-buitenland/9200000043 ...
Nederlandse familienamen in het buitenland (J.M. Spendel)
Nederlanders zijn reislustig. Overal in de wereld kom je ze tegen. Ze zijn op vakantie of wonen en werken tijdelijk in het buitenland. Anderen hebben zich definitief gevestigd, zijn ingeburgerd, kregen kinderen en een andere nationaliteit. Al in de zeventiende eeuw bracht de handelsgeest (VOC, WIC) de Nederlanders in verre, exotische uithoeken van de wereld. Nederlandse landverhuizers trokken naar de Nieuwe Wereld voor een beter bestaan. En begin jaren vijftig gingen veel jonge Nederlandse gezinnen hun gelu
Categorie: Boeken » Geschiedenis
www.angeloschenkers.nl
Voor altijd op de vlucht. Een Amsterdams familieverhaal
Na het plotselinge overlijden van zijn Amsterdamse opa Jan krijgt Angelo Schenkers van zijn oma een foto met daarop de ouders van Jan. Hoewel Jan bij leven een verhalenverteller was sprak hij nauwelijks over zijn familie, terwijl hij de jongste was van vermoedelijk achttien kinderen. De figuren op de foto laten Schenkers niet los. Na allerlei Europese omzwervingen is Schenkers neergestreken in Amsterdam, dat kan geen toeval zijn. Hij besluit het verhaal achter de foto te redden. Wie waren deze mensen? Klopt het gerucht van een vlucht naar Duitsland? Lag daar misschien de reden voor het stilzwijgen van zijn opa? Schenkers brengt het opmerkelijke, heftige, maar ook alledaagse bestaan van zijn voorouders tot leven – van de verkrotte binnenstad tot het opgeruimde nieuwe stadsdeel aan de overkant van het IJ. Toen en nu, het verschil lijkt zo groot, maar Schenkers dicht kloven tussen generaties en geeft een stem aan hen die de geschiedenis gewoonlijk het zwijgen oplegt. Een ode uiteindelijk, aan een familie en aan de wonderlijke stad Amsterdam.
Categorie: Boeken » Geschiedenis