stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Zoekresultaten 'slag' (binnen één categorie)

Resultaten 1 - 3 van 3:

www.bol.com/nl/p/atlas-de-wit/9200000002308532

Atlas De Wit

Willem van Oranje nog net, en Abraham Kuyper misschien. Maar Wilhelmina bij Goejanverwellesluis? En graaf Floris de Vette, de eerste die zijn gebied Holland noemt? En wat deed Kenau Simonsdr. Hasselaer binnen de Haarlemse veste? Hoe, wanneer, wie weet het nog? De kennis van de Nederlandse geschiedenis is er de afgelopen decennia niet sterker op geworden. Het collectieve geheugen wordt almaar kleiner, want wie kan nog het verhaal vertellen van de Bourgondische hertogen en de Habsburgse keizer, om vervolgens via de Tachtigjarige Oorlog, de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en de Franse Tijd, te eindigen in het huidige Koninkrijk - tot aan de moord op Theo van Gogh? Bas Blokker, Gijsbert van Es en Hendrik Spiering negeren alle modegrillen. Ze behandelen de Nederlandse geschiedenis in een beknopte chronologie van jaartallen - met oog voor de grote lijn én het veelbetekende detail: een beeldend geschreven naslagwerk, voorzien van illustraties.

Categorie: Boeken » Geschiedenis   Filter remove


Screenshot van website

www.bol.com/nl/p/slag-om-grebbeberg-strijd-om-wageningen-rhenen-in-mei ...

Slag om de Grebbeberg. Strijd om Wageningen en Rhenen in mei 1940

Met de Duitse inval in mei 1940 verloor het neutrale Nederland zijn vrijheid. Dat ging niet zonder slag of stoot. De felle strijd om de Grebbeberg ging gepaard met grote verliezen aan beide kanten; Rhenen en Wageningen werden in puin gelegd. Dit boek Slag om de Grebbeberg vertelt het beeldverhaal van deze strijd. Aan de hand van meer dan 330 foto?s wordt de lezer meegenomen van de mobilisatietijd in augustus 1939 naar de meidagen 1940 en de verwoesting die achterbleef, met in de hoofdrol de Nederlandse so

Categorie: Boeken » Geschiedenis   Filter remove


Screenshot van website

www.bol.com/nl/p/de-dood-van-een-onderduiker/1001004002723573

De Dood Van Een Onderduiker - Louis van Gasteren en de waarheid

Dit zijn de onbetwiste feiten: in mei 1943 sloeg Louis van Gasteren in zijn woning aan de Amsterdamse Beethovenstraat de Duits-joodse onderduiker Walter Oettinger dood. Ruim een jaar later werd Van Gasteren, die na de oorlog grote bekendheid als cineast zou verwerven, wegens doodslag veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. In januari 1946, ruim acht maanden na de bevrijding, kwam Louis van Gasteren vrij.

Categorie: Boeken » Geschiedenis   Filter remove


Screenshot van website