stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Bronnen » Krantenbanken

Websites 11 - 20 van 80:

schiedam.courant.nu

Digitale Krantenarchief - Gemeentearchief Schiedam

Algemeen Schiedamsche CourantSchiedamsche CourantNieuwe Schiedamsche CourantDe MokerSchiedamse Gemeenschap (tijdschrift)Ach Lieve Tijd (tijdschrift)Musis


Screenshot van website

kranten.veenendaal.nl

Digitale periodieken - Gemeentearchief Veenendaal

De Vallei


Screenshot van website

erh.courant.nu

Erfgoed Rijssen-Holten kranten

Holtens Nieuwsblad, Het Anker en het Weekblad van Rijssen.


Screenshot van website

www.waaserfgoed.be/Detail/collections/89

Erfgoedcel Waasland | Krantenarchief

Erfgoedcel Waasland zet zich in voor het goede behoud, beheer en ontsluiting van het erfgoed in de regio Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Temse, Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas, Stekene, Waasmunster en Zwijndrecht. Hiervoor organiseert het in samenwerking met de Wase erfgoedorganisaties en gemeentebesturen allerhande projecten voor het publiek. Erfgoedcel Waasland wil zo veel mogelijk Waaslanders warm maken voor het rijke Erfgoed in het Land van Waas. Daarnaast biedt ze ook ondersteuning aan alle enthousiaste erfgoedvrijwilligers en erfgoedprofessionals. Ze gaat samen met hen op zoek naar hoe de zorg voor het erfgoed kan gebeuren. Erfgoedcel Waasland beheert de Erfgoedbank.


Screenshot van website

www.europeana.eu/en/collections/topic/18-newspapers

Europeana Newspapers

Explore the headlines, articles, advertisements, and opinion pieces from European newspapers from 20 countries, dating from 1618 to 1996.


Screenshot van website

www.gazettes18e.fr

Gazettes européennes du 18e siècle

Europese kranten uit de 18e eeuw


Screenshot van website

rjb.x-cago.com/kranten/index.do

Gedigitaliseerde kranten | Stadsarchief Rotterdam

Op dit moment is op de website van het Stadsarchief het Rotterdams Nieuwsblad uit de periode 1929-1946 digitaal te raadplegen.


Screenshot van website

www.archieven.nl/mi/103/?mivast=103&mizig=91&miadt=103&milang=nl&mivie ...

Gemeentearchief Roermond - kranten

Kranten als Maas- en Roerbode, Nieuwsblad van Roermond, Nieuwsblad van de Stad en Distrikt Roermond, en De Volksvriend.


Screenshot van website

gemeentearchief.wassenaar.nl/atlantispubliek/default.aspx

Gemeentearchief Wassenaar - kranten

De Wassenaarsche Courant, Wassenaars Nieuwsblad


Screenshot van website

god.biboostende.be

Gescande Oostendse Documenten - Bibliotheek Kris Lambert

Historische kranten zijn een unieke bron van informatie over het sociale, culturele en politieke leven in een bepaalde periode. Ze weerspiegelen niet alleen een bepaalde tijdsgeest, maar bevatten ook veel praktische informatie over het dagelijkse leven die nergens anders opgetekend werd. Omdat oude kranten zeer kwetsbaar zijn, startte de Bibliotheek Kris Lambert met het microfilmen en scannen van een deel van de huidige krantencollectie van het fonds Ostendiana, om zo dit culturele erfgoed veilig te stellen. Hierdoor worden deze gevoelige materialen nu voortaan digitaal opzoekbaar, wat heel wat voordelen biedt voor u als gebruiker : kranten in digitale vorm zijn niet alleen snel beschikbaar maar ook zeer gemakkelijk te raadplegen dankzij een aantal verschillende zoekmogelijkheden. Bovendien krijgt u elke pagina te zien in zijn oorspronkelijke vorm, zodat u een beeld krijgt van de originele lay-out : bladschikking, advertenties, afbeeldingen,…. De digitale krantencollectie van deze bibliotheek, Gescande Oostendse Documenten (G.O.D.), omvat een selectie van Nederlandstalige en Franstalige dag- en weekbladen uit Oostende en de kustregio vanaf 1850.


Screenshot van website