stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Bronnen » Krantenbanken

Websites 31 - 40 van 80:

arch93.arch.be:8180/531_Zeitungen

Historische kranten kanton Eupen | Rijksarchief te Eupen

Na de Franse (1795-1813) en Pruisische (1814-1919) overheersing werden de kantons Eupen, Malmedy en Sankt Vith door het Verdrag van Versailles uiteindelijk bij België ingelijfd. Op dat moment was er in Sankt Vith een Duitstalige krant, de «Malmedy-St.Vither Volks-Zeitung». De krant, een betekenisvolle bron voor het onderzoek naar de regionale geschiedenis werd in 1866 als «Wochenblatt für den Kreis Malmedy» opgericht. In de tijd daarna verscheen de krant onder verschillende benamingen. In het jaar 1965 fuseerde de «St. Vither Zeitung» met de «Grenz Echo» en werd de «Grenz-Echo und St. Vither Zeitung». De bij het Rijksarchief te Eupen bewaarde uitgaven van februari 1866 tot december 1964 werden in 2013 met ondersteuning van de Duitstalige gemeenschap gedigitaliseerd.


Screenshot van website

beeldbank.kortrijk.be/erfgoed

Historische kranten | Beeldbank stad Kortrijk

De Bibliotheek van Kortrijk beheert een belangrijke en omvangrijke historische krantencollectie. Deze kranten geven een specifieke inkijk in de lokale en regionale geschiedenis van de 19de en 20ste eeuw. Met dit project wil de stad de kranten vrijwaren van verval en ze ontsluiten naar een breed publiek. De kranten worden ontsloten via de stedelijke beeldbank. Een eerste focus ligt op de periode rond de Eerste Wereldoorlog.


Screenshot van website

erfgoedbrugge.be/collection-pagina/historische-kranten

Historische kranten | Erfgoed Brugge

Zesendertig gedigitaliseerde Brugse kranten van de Franse Revolutie tot de jaren 1970, uit de collectie van Openbare Bibliotheek Brugge.


Screenshot van website

www.hk-kortenhoef.nl

Historische Kring ,,In De Gloriosa''

historische gegegevens, foto's, krantenknipsels, archieven.


Screenshot van website

www.illegaletrouw.nl

Illegale Trouw

Hier kunt u alle landelijk verspreide edities van Trouw lezen die tijdens de Tweede Wereldoorlog illegaal werden gedrukt en verspreid.


Screenshot van website

illegale-pers.tresoar.nl

Illegale uitgaven WOII in de collectie van Tresoar

U treft hier een overzicht aan van de verzetskranten uit de Tweede Wereldoorlog in de collectie van Tresoar.


Screenshot van website

www.kempensekranten.be

Kempense Kranten

De historische Kempense kranten in deze krantenbank vormen een unieke bron voor het onderzoek naar het leven in deze streek. Van de lokale "annoncekes" tot de grote verhalen over bijvoorbeeld de Eerste Wereldoorlog en de beleving daarvan in de Kempen, je vindt het allemaal terug in deze krantenpagina's. Opnieuw werd er een nieuwe titel toegevoegd aan onze databank, namelijk "De Kempenaar", uitgegeven in Turnhout van 1838 tot 1936. Hiermee stapt ook Erfgoed Noorderkempen mee in dit project en zetten we met de drie kempense erfgoedcellen k.ERF, Kempens Karakter en Erfgoed Noorderkempen samen de schouders onder deze databank. Een overzicht van de kranten die je hier kan lezen vind je op de pagina "Krantencollectie" op deze website.


Screenshot van website

gemeentearchief.alphenaandenrijn.nl/collectie?mizig=91

Kranten (Gemeentearchief Alphen aan den Rijn)

De Rijnbode, De Rijnlandsche Courant, De Schakel, Het Nieuws, Kroniek van de week, De Typhoon, Oranje-bulletin, De Vrije Pers en Trouw


Screenshot van website

waterlandsarchief.nl/kranten

Kranten (Waterlands Archief, Geheugen van Regio Waterland)

Schuitemakers Purmerder Courant, De Waterlander, De Stadskrant Edam, Binnendijks, Goedkoope Purmerder Courant, Provinciale Noordhollandsche Courant, Purmerender Courant, De Drie Meren, Nieuwe Purmerender Courant, Wormer en Jisper Advertentierblad, Algemeen Weekblad en De Omroeper


Screenshot van website

www.hetutrechtsarchief.nl/collectie/kranten

Kranten - Het Utrechts Archief

Hier kunt u de digitale versie van het Utrechts Nieuwsblad raadplegen, het betreft de periode 1893 - 1967.


Screenshot van website