stamboomgids

Favoriete genealogische websites van Marloes van Adrichem Japink

Favorieten 1 - 10 van 10:

Drents Archief - www.drentsarchief.nl

Het Drents Archief is het Regionaal Historisch Centrum voor de provincie Drenthe, en de voortzetting van het oude Rijksarchief in Drenthe. Het instituut is gevestigd aan de Brink in Assen, en bewaart de historische archieven van de provincie.

Categorie: Archieven » Regionale archieven

Screenshot van website

Historisch Centrum Overijssel - www.historischcentrumoverijssel.nl

Historisch Centrum Overijssel (HCO) is een informatiecentrum voor de geschiedenis van de provincie Overijssel en de stad Zwolle. Het HCO ontstond in 2001, toen het voormalige Gemeentearchief van Zwolle en het voormalige Rijksarchief van Overijssel werden samengevoegd. Van januari 2016 tot oktober 2017 was politicus Arie Slob directeur. In die periode werd ook het Deventer Stadsarchief bij het HCO betrokken en viel het besluit dat de collectie van het Stedelijk Museum Zwolle overgaat naar het HCO.

Categorie: Archieven » Regionale archieven

Screenshot van website

Nationaal Archief - www.nationaalarchief.nl

Het Nationaal Archief, gevestigd te Den Haag, is de grootste openbare archiefinstelling in Nederland. Er ligt bijna duizend jaar geschiedenis van Nederland opgeslagen in 137 kilometer aan documenten en 800 terabyte aan digitale bestanden. Daarnaast heeft het Nationaal Archief 15 miljoen foto's en 300.000 kaarten en tekeningen in de collectie. Het Nationaal Archief fungeert in formele zin als Algemeen Rijksarchief voor Nederland en als Rijksarchief in Zuid-Holland.

Categorie: Archieven

Screenshot van website

Historische kranten in beeld (KB) - www.delpher.nl/nl/kranten

Kranten 1910-1945

Categorie: Bronnen » Krantenbanken

Screenshot van website

Het Geheugen van Nederland - geheugen.delpher.nl

De website van Het Geheugen laat zich het best omschrijven als een enorme digitale schatkamer van het Nederlands verleden. Bezoekers kunnen door tientallen historische collecties bladeren, of gericht zoeken naar (beeld)materiaal over een specifiek onderwe

Categorie: Beeldbanken

Screenshot van website

Verborgen verleden - Stamboomboek ( Rob van Drie) - www.bol.com/nl/p/verborgen-verleden/9200000028910325

Wie zich in de geschiedenis van zijn familie verdiept, raakt in de ban van een boeiende bezigheid. Al zoekende in de archieven komt de een na de andere voorouder tot leven. 'Verborgen Verleden', de officiële uitgave bij het gelijknamige tv-programma, is hét handboek voor iedereen die zich met genealogie wil bezighouden. Stap voor stap leidt de auteur u door archieven, langs documenten en over websites, en vertelt hij wat er nodig is om een goede familiegeschiedenis samen te stellen.

Categorie: Boeken » Genealogie

Screenshot van website

Het Flevolands Archief - hetflevolandsarchief.nl

Het Flevolands Archief verzorgt wettelijke archieftaken voor de provincie Flevoland, de gemeentes Lelystad, Dronten, Zeewolde en Urk en het waterschap Zuiderzeeland. Deze taken werden eerder gecombineerd met een museumfunctie in het erfgoedcentrum Nieuw Land Erfgoed.

Categorie: Archieven » Regionale archieven

Screenshot van website

Noord-Hollands Archief - noord-hollandsarchief.nl

Het Noord-Hollands Archief in Haarlem is het Regionaal Historisch Centrum voor Noord-Holland, Kennemerland en Haarlem. Bij het Noord-Hollands Archief zijn gegevens te vinden over de geschiedenis van de hele provincie, van de regio Kennemerland en van de provinciehoofdstad Haarlem.

Categorie: Archieven » Regionale archieven

Screenshot van website

Stamboom Koek (Schokland), Schouten, Bunnemeijer en Bongers - www.genealogieonline.nl/stamboom-koek-schokland

Een genealogische publicatie door Els Koek met gegevens over onder andere de families Koek, B?nnemeyer, Klappe, Bongers, Sul, Aders, Visscher, Schouten en Koridon.

Categorie: Familienamen » K

Screenshot van website

Zoektocht naar het verleden - zoektochtnaarmijnverleden.blogspot.nl

Hier hou ik een blog bij met verhalen over de familie van Adrichem en aanverwante families.

Categorie: Internet specifiek » Weblogs

Screenshot van website