stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Zoekresultaten 'Van der End' (binnen één categorie)

Resultaten 1 - 9 van 9:

www.erfgoedshertogenbosch.nl

Erfgoed 's-Hertogenbosch

Met de afdeling Erfgoed 's-Hertogenbosch realiseren we een samenhangend cluster dat zich sterker naar buiten richt. Op basis van inhoud en kennis, waar we trots op zijn, vertellen en bewaren we het erfgoedverhaal van ’s-Hertogenbosch in al zijn facetten en op verschillende manieren. We benutten daarbij de beschikbare mogelijkheden De afdeling Erfgoed onderzoekt, verzamelt en bewaart bronnenmateriaal dat van belang is voor de kennis van het verleden van ’s-Hertogenbosch. De afdeling maakt deze inzichtelijk, toegankelijk, tastbaar en overdraagbaar, opdat de historie van de stad een bijdrage levert aan de identiteit van de huidige en toekomstige generatie(s) en aan de betrokkenheid van bewoners, bedrijven en bezoekers bij de stad. De afdeling zorgt ervoor dat de kennis van het verleden een bijdrage levert aan de ontwikkeling van de stad. Historie en eigentijdse architectuur vormen daarbij samen onderdeel van het dynamisch, stedelijk weefsel.

Categorie: Archieven » Gemeentearchieven   Filter remove


Screenshot van website

historischcentrumleeuwarden.nl

Historisch Centrum Leeuwarden

Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) is het informatie- en activiteitencentrum voor de geschiedenis van Leeuwarden en omgeving. Duizenden strekkende meters aan historische documenten, vanaf de Middeleeuwen tot heden, worden hier bewaard en toegankelijk gemaakt. Iedereen die iets wil weten over de geschiedenis van Leeuwarden of de vroegere bewoners, kan hiervoor terecht bij het HCL. Deskundige medewerkers helpen de bezoekers bij hun speurtocht in de archieven, bevolkingsregisters, foto’s, bouwtekeningen, kranten en vele andere bronnen.

Categorie: Archieven » Gemeentearchieven   Filter remove


Screenshot van website

www.vlaardingen.nl/Onderwerpen/Cultuur_en_historie/Stadsarchief/Voorou ...

Stadsarchief Vlaardingen

Het Stadsarchief beschikt over een grote hoeveelheid toegangen op uiteenlopende bronnen, die onmisbaar zijn voor het doen van primair genealogisch onderzoek, maar ook voor het verder ’aankleden’ van uw genealogie of kwartierstaat. Een aantal Vlaardingse bronnen dat veelal voor genealogie wordt benut, is digitaal ontsloten. De genealogische gegevens uit de doop-, trouw- en begraafboeken en de akten van de Burgerlijke Stand zijn raadpleegbaar via de Genealogische Databank Vlaardingen die nu is opgenomen in GenealogieOnline (dit is de opvolger van ISIS Vlaardingen dat sinds 2011 online was).

Categorie: Archieven » Gemeentearchieven   Filter remove


Screenshot van website

www.hardenberg.nl/gemeente/hardenbergs-archief.html

Gemeentearchief Hardenberg

Het Hardenbergs Archief is hét historisch documentatiecentrum voor Hardenberg en omgeving. We zijn er voor iedereen die iets wil weten over de geschiedenis van de gemeente Hardenberg en de voormalige gemeenten Avereest, Gramsbergen, Ambt Hardenberg en Stad Hardenberg. Jaarlijks vinden vele bezoekers in het Hardenbergs Archief antwoord op hun vragen over de stad, het dorp of de streek waar zij vandaan komen. We zijn een historisch documentatiecentrum in de breedste zin van het woord. Als 'geheugen' van de streek bewaren we ruim twee strekkende kilometer archiefstukken. Het oudste document, de Akte van Stadsrechten van Hardenberg, dateert uit 1362. Wij huisvesten diverse archieven van de overheid, maar ook van particuliere instellingen en soms bedrijven. Daarnaast beschikt het Hardenbergs Archief over een uitgebreide beeldbank en een bibliotheek met regionale historische werken.

Categorie: Archieven » Gemeentearchieven   Filter remove


Screenshot van website

www.bergendal.nl/inwoners/producten-en-diensten-a-tot-z_45068/product/ ...

Gemeentearchief Berg en Dal

Het gemeentearchief is een historisch documentatiecentrum in de breedste zin van het woord. U kunt er informatie vinden over onder andere de geschiedenis van uw familie (stamboomonderzoek), bedrijf, buurt of de gemeente zelf. Het gemeentearchief bevat gegevens van de huidige gemeente Berg en Dal (vanaf 2015) en de voormalige gemeenten Millingen aan de Rijn (periode 1811 - 2015, deels bij Regionaal Archief Nijmegen), Ubbergen (periode 1811 - 2015, deels bij Regionaal Archief Nijmegen) en Groesbeek (periode 1758 - 2015).

Categorie: Archieven » Gemeentearchieven   Filter remove


Screenshot van website

www.goes.nl/gemeentearchief

Gemeentearchief Goes

Het Gemeentearchief van Goes bewaart de oude archieven van de gemeente Goes en de voormalige gemeenten Kloetinge, Kattendijke (waaronder Wilhelminadorp), ’s-Heer Arendskerke (waaronder ’s-Heer Hendrikskinderen en Wissekerke) en Wolphaartsdijk (waaronder Oud-Sabbinge). De oudste stukken in onze collectie dateren van 1449. Het zijn niet alleen gemeentelijke archieven die deel uitmaken van onze collectie. Wij beheren ook kerkelijke archieven, archieven van verenigingen, bedrijven, politieke partijen, families en personen. Om archiefstukken te bekijken kunt u plaatsnemen in onze studiezaal. In de studiezaal kunt u ook gebruik maken van boeken uit onze bibliotheek; deze worden echter niet uitgeleend. Het raadplegen van archiefstukken is gratis. Een aantal zaken is digitaal te raadplegen op deze website: o.a. bevolkingsregisters, akten van de burgerlijke stand, foto’s, kaarten en prenten.

Categorie: Archieven » Gemeentearchieven   Filter remove


Screenshot van website

www.ede.nl/gemeentearchief

Gemeentearchief Ede

Het Gemeentearchief Ede en Scherpenzeel bewaart de archieven van de gemeente Ede (incl. Bennekom, Lunteren, Otterlo, Wekerom, Harskamp, Ederveen, De Klomp, De Valk, Deelen en een gedeelte van Hoenderloo) en de archieven van de gemeente Scherpenzeel. Tot 1967 behoorde ‘Gelders Veenendaal’ tot Ede en ook van deze voormalige woonkern hebben wij archiefmateriaal. Daarnaast bewaren wij archieven van scholen, verenigingen en bedrijven, documentatieverzamelingen, kranten, de bibliotheek van het Gemeentearchief Ede, kaarten, foto’s en films.

Categorie: Archieven » Gemeentearchieven   Filter remove


Screenshot van website

www.barneveld.nl/gemeentearchief

Gemeentearchief Barneveld

Het Gemeentearchief Barneveld is het openbare geheugen van de gemeente Barneveld. De collectie bestaat uit overheidsarchieven, particuliere archieven, foto’s, prenten, kaarten en boeken. De overheid moet zijn archieven in goede, geordende en toegankelijke staat bewaren. Dat staat in de Archiefwet. De uitwerking van een aantal onderdelen van de Archiefwet staat in het Archiefbesluit 1995. De Archiefregeling 2009 werkt de eisen voor archiefvorming en archiefbeheer verder uit.

Categorie: Archieven » Gemeentearchieven   Filter remove


Screenshot van website

madeinaalst.be/stadsarchief

Made in Aalst - Stadsarchief Aalst

Het Stadsarchief ligt aan de Oude Vismarkt, waar Aalst ontstond aan de arm van de nu gedempte Oude Dender. Hier wordt het oud (voor 1795), modern (1795-1976) en hedendaags (vanaf 1977) gemeentearchief en kerkelijk archief van Groot-Aalst bewaard. Ook het omvangrijke en voor de regio uiterst belangrijke archief van het Land van Aalst (1342-1796) wordt er in optimale klimatologische omstandigheden bewaard (in mobiele rekken en onder constante temperatuur en luchtvochtigheidsgraad). De archiefdienst beheert momenteel zo een 4 strekkende kilometer archief. Het stadsarchief werkt niet alleen met vaste medewerkers maar ook met vrijwilligers. Uiteraard kan je opzoekingswerk verrichten in de leeszaal.

Categorie: Archieven » Gemeentearchieven   Filter remove


Screenshot van website