stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Archieven » Gemeentearchieven

Websites 1 - 10 van 70:

archief.brussel.be

Archief van de stad Brussel

Het Archief van de Stad Brussel is zowel een dienst als een gebouw dat de herinnering van de Stad bewaart. De rijkdom en de vari?teit van de bestanden en collecties maakt het tot een van de voornaamste historische centra van het land. De dienst Archief van de Stad Brussel is belast met de verwerving, de bewaring, de inventarisering, de communicatie en de valorisatie van de documenten van de administratie van de Stad Brussel, vanaf de middeleeuwen tot en met vandaag. Deze documenten hebbben vooral betrekking


Screenshot van website

www.assen.nl

Assen

Adres: Noordersingel 33 te Assen.


Screenshot van website

www.barendrecht.nl

Barendrecht

Adres: Binnenhof 1 te Barendrecht.


Screenshot van website

www.barneveld.nl

Barneveld

Adres: Baron van Nagellstraat 140 te Barneveld.


Screenshot van website

www.westerwolde.nl

Bellingwedde

Adres: Hoofdweg 2 te Wedde.


Screenshot van website

www.coda-apeldoorn.nl/collecties/coda-archief-kenniscentrum

CODA Archief & Kenniscentrum

Bezoekadres: Vosselmanstraat 299 (Museumingang: hoek Vosselmanstraat/Roggestraat) in Apeldoorn


Screenshot van website

www.vilvoorde.be/dienst-secretarie

Dienst secretarie - Stad Vilvoorde

De dienst Secretarie is verantwoordelijk voor de administratieve voorbereiding en verwerking van de zittingen van het college van burgemeester en schepenen, de gemeenteraad, de raadscommissies, het directiecomité en de raad van bestuur van het autonoom gemeentebedrijf Vilvoorde. Verder verzorgt de dienst het administratief beheer van de besluiten van burgemeester en de stadssecretaris. Deze dienst zorgt ook voor de dagelijkse briefwisseling en beheert de registers hiervan. Tevens behandelen ze juridische dossiers van het stadsbestuur. Ook het stadsarchief wordt door de dienst secretarie beheert. Daarnaast staat de dienst Secretarie in voor het onthaal in het stadhuis en bedient ze de algemene telefooncentrale voor de bevolking, naast andere kerntaken.


Screenshot van website

www.dronten.nl/mozard/mozardstart

Dronten

Adres: De Rede 1 te Dronten.


Screenshot van website

www.emmen.nl

Emmen

Adres: Raadhuisplein 1 te Emmen.


Screenshot van website

felixarchief.antwerpen.be

FelixArchief Antwerpen

Het FelixArchief zorgt in de eerste plaats voor de documenten van het Antwerpse stadsbestuur en de stedelijke administratie met al zijn diensten. Dat is zijn hoofdtaak en daarom is het stadsarchief een dienst die rechtstreeks onder het gezag van de stadssecretaris werkt. De stedelijke archieven bestaan uit: Ancien régime archief (<1794), het Modern archief (1794-vandaag) en archieven van gemeenten voor hun aanhechting (1794-1983). Naast deze stedelijke administratie is het FelixArchief verantwoordelijk voor het bewaren van de archieven van de Autonome Gemeentebedrijven; stedelijk onderwijs, AG Vespa en het havenbedrijf. Op termijn komen daar ook de archieven van ZiekenhuisNetwerk Antwerpen bij. De collectie van het FelixArchief moet de maatschappelijke activiteiten van de Antwerpenaars zo goed mogelijk weerspiegelen. Om een rijk en volledig beeld van de historisch-maatschappelijke ontwikkeling van de stad te tonen, worden de overheidsarchieven aangevuld met private archieven. Zij zijn een zeer belangrijke bron voor het historisch onderzoek van de stad. Lees meer over deze interessante reeks in de eigen zoekwijzer.


Screenshot van website