stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Archieven » Gemeentearchieven

Websites 31 - 36 van 36:

www.vlaardingen.nl/stadsarchief

Stadsarchief gemeente Vlaardingen

Het Stadsarchief beheert ruim duizend archieven en vele deelcollecties, zoals boeken, tijdschriften, kranten, briefhoofden, beeld- en audiovisueel materiaal. Het geheel beslaat enkele duizenden strekkende meters. Het oudste archiefstuk dateert van 1276, het nieuwste item is de krant van gisteren.


Screenshot van website

stadsarchief.mechelen.be

Stadsarchief Mechelen

Als het op één na oudste stadsarchief van het land koestert het Stadsarchief Mechelen zijn 200-jarige traditie om voor de rijke, veelzijdige en unieke Mechelse archieven te zorgen. Daarbij verliest het ook haar waardevolle erfgoedbibliotheek, documentaire bestanden, audiovisuele collecties en beeldcollecties niet uit het oog. Het Stadsarchief Mechelen is een professionele en regionale zorgdrager die volop bruggen bouwt naar de maatschappij en haar erfgoedgemeenschap maximaal laat participeren in een sfeer van openheid, respect en hulpvaardigheid.


Screenshot van website

www.tongeren.be/stadsarchief

Stadsarchief Tongeren

Het stadsarchief van de gemeente Tongeren.


Screenshot van website

www.vlaardingen.nl/Onderwerpen/Cultuur_en_historie/Stadsarchief/Voorou ...

Stadsarchief Vlaardingen

Het Stadsarchief beschikt over een grote hoeveelheid toegangen op uiteenlopende bronnen, die onmisbaar zijn voor het doen van primair genealogisch onderzoek, maar ook voor het verder ’aankleden’ van uw genealogie of kwartierstaat. Een aantal Vlaardingse bronnen dat veelal voor genealogie wordt benut, is digitaal ontsloten. De genealogische gegevens uit de doop-, trouw- en begraafboeken en de akten van de Burgerlijke Stand zijn raadpleegbaar via de Genealogische Databank Vlaardingen die nu is opgenomen in GenealogieOnline (dit is de opvolger van ISIS Vlaardingen dat sinds 2011 online was).


Screenshot van website

www.hasselt.be/nl/stadsarchief_contact

Stadsarchief | Hasselt

Het stadsarchief van de gemeente Hasselt.


Screenshot van website

www.leuven.be/stadsarchief

Stadsarchief | Stad Leuven

Heb je een vraag over de geschiedenis van je straat, huis of familie in Leuven? Dan moet je in het Stadsarchief zijn.


Screenshot van website