stamboomgids

Favoriete genealogische websites van Riekie Wakker-Leander

Favorieten 1 - 9 van 9:

Brabants Historisch Informatie Centrum - www.bhic.nl

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in 's-Hertogenbosch is het Regionaal Historisch Centrum voor Noord-Brabant, met name het noordoostelijk deel van deze provincie. Het BHIC fungeert in formele zin als Rijksarchief in Noord-Brabant en als gemeentearchief en waterschapsarchief voor een aantal gemeenten en waterschappen gelegen in het noordoostelijk deel van deze provincie. Vanuit die functies beheert het BHIC enerzijds archieven en verzamelingen afkomstig van rijks-, provinciale en particuliere instellingen met als werkingsgebied de provincie Noord-Brabant of voorgangers daarvan, en anderzijds van ruim tachtig (voormalige) gemeenten en waterschappen gelegen in het genoemde noordoostelijk deel van deze provincie en eveneens van particuliere instellingen in dit gebied.

Categorie: Archieven » Regionale archieven

Screenshot van website

West-Brabants Archief - westbrabantsarchief.nl

Het West-Brabants Archief is een gemeenschappelijke regeling die per 1 juli 2016 is ontstaan door de samenvoeging van de archiefdienst van Bergen op Zoom (inclusief Steenbergen en Woensdrecht) , het gemeentearchief Roosendaal en het Regionaal Archief West-Brabant (RAWB). Het RAWB bestond tot 1 juli uit de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Zundert en het waterschap Brabantse Delta. Het waterschap neemt aan het nieuwe West-Brabants Archief niet deel. Vanwege de samenvoeging van de drie diensten is gekozen voor een nieuwe naam: het West-Brabants Archief.

Categorie: Archieven » Regionale archieven

Screenshot van website

Erfgoed 's-Hertogenbosch - www.erfgoedshertogenbosch.nl

Met de afdeling Erfgoed 's-Hertogenbosch realiseren we een samenhangend cluster dat zich sterker naar buiten richt. Op basis van inhoud en kennis, waar we trots op zijn, vertellen en bewaren we het erfgoedverhaal van ’s-Hertogenbosch in al zijn facetten en op verschillende manieren. We benutten daarbij de beschikbare mogelijkheden De afdeling Erfgoed onderzoekt, verzamelt en bewaart bronnenmateriaal dat van belang is voor de kennis van het verleden van ’s-Hertogenbosch. De afdeling maakt deze inzichtelijk, toegankelijk, tastbaar en overdraagbaar, opdat de historie van de stad een bijdrage levert aan de identiteit van de huidige en toekomstige generatie(s) en aan de betrokkenheid van bewoners, bedrijven en bezoekers bij de stad. De afdeling zorgt ervoor dat de kennis van het verleden een bijdrage levert aan de ontwikkeling van de stad. Historie en eigentijdse architectuur vormen daarbij samen onderdeel van het dynamisch, stedelijk weefsel.

Categorie: Archieven » Gemeentearchieven

Screenshot van website

Zeeuwen Gezocht - www.zeeuwengezocht.nl

Zeeuwen Gezocht, dé persoonsnamendatabase van het Zeeuws Archief

Categorie: Bronnen » Provincies » Zeeland

Screenshot van website

Stadsarchief Rotterdam - stadsarchief.rotterdam.nl

Stadsarchief Rotterdam bestaat sinds 1857 en is één van de oudste en grootste archieven van het land. Aan het hoofd staat de Stadsarchivaris, mevrouw drs. Jantje Steenhuis. Het archief is onderdeel van de gemeente Rotterdam en valt onder het cluster Dienstverlening. Wij zetten ons in om archiefstukken van de gemeente Rotterdam, die niet voor vernietiging in aanmerking komen, in goede en geordende staat te bewaren en te ontsluiten. Naast deze wettelijke taak zien we het als onze opdracht de geschiedenis van Rotterdam te bewaren en zichtbaar te maken. Stadsarchief Rotterdam voert de Archiefwet uit voor de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk en Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk) en voor Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, Waterschap Hollandse Delta, Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de Milieudienst Rijnmond. Bij het archief werken ca. 70 medewerkers, vele vrijwilligers en stagiairs.

Categorie: Archieven » Regionale archieven

Screenshot van website

Alle Friezen - allefriezen.nl

Een website die wil laten zien wat er in de Friese gemeentearch., het Streekarch.N-O Friesland, het Hist. Centr. Leeuwarden en Tresoar is te vinden over alle Friezen, die geb., getr. en overl. zijn in de prov. Fryslân, v.d. 19e tot midden 20e eeuw

Categorie: Bronnen » Provincies Nederland en België » Friesland

Screenshot van website

Regionaal Archief Nijmegen - regionaalarchiefnijmegen.nl

Het Regionaal Archief Nijmegen (RAN) in Nijmegen, in de Nederlandse provincie Gelderland, is de archiefdienst voor de gemeenten Nijmegen, Beuningen, Millingen aan de Rijn, Druten, Heumen, Lingewaard, Ubbergen, West Maas en Waal, Wijchen en Mook en Middelaar. Van het Waterschap Rivierenland heeft het Regionaal Archief Nijmegen de archieven in huis voor zover ze het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal betreffen. De meeste van deze overheidsarchieven lopen tot ongeveer 1985. Daarnaast beheert het RAN ook veel archieven van personen, families, verenigingen, stichtingen, bedrijven en kerken uit Nijmegen zoals van de KNBLO, zeepfabriek Dobbelmann en het Canisius College.

Categorie: Archieven » Regionale archieven

Screenshot van website

Genealogie Wakker - gw5.geneanet.org/swakker

Een uitgebreid overzicht van meer dan 1200 Wakker's.

Categorie: Familienamen » W

Screenshot van website

Genealogie Wakker-Leander - gw.geneanet.org/riekieleander

Een stamboom met meer dan 10.000 personen. DAHRS MOLLEN VAN DER ZANDEN WAKKER LEANDER VERHULST BRAK WOLTERS THEUNISZ MULDERS OLDENKAMP LARMIT MULDERS WOLTERS WAKKER LEANDER THEUNISZ VAN DER ZANDEN VERHULST BRAK

Categorie: Familienamen

Screenshot van website