stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Stamboom Gids » Archieven » Regionale archieven

Websites 41 - 47 van 47:

www.salha.nl

Streekarchief Langstraat Heusden Altena

Het SALHA of voluit Streekarchief Langstraat Heusden Altena is gevestigd in Heusden en is een samenwerkingsverband van de gemeenten Altena, Heusden en Waalwijk. Bezoekers kunnen op de studiezaal van het archief terecht om onder andere bouwvergunningen en particuliere, gemeentelijke, waterschaps- en kerkelijke archieven in te zien. Via de website kunnen archieftoegangen bekeken en doorzocht worden, maar ook archiefstukken gereserveerd worden voor inzage in de studiezaal. Bovendien zijn steeds meer archiefstukken digitaal beschikbaar en doorzoekbaar, zoals de foto- en filmcollectie en genealogische bronnen. Ook voor erfgoededucatie kan men bij het Streekarchief terecht.


Screenshot van website

streekarchiefvp.nl

Streekarchief Voorne Putten & Rozenburg

Het Streekarchief is een gemeenschappelijke regeling en vormt zodoende de verzamelplaats voor de archieven van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne. Daarnaast beheert het Streekarchief tal van particuliere archieven, zoals dat van kerkgenootschappen, bedrijven, verenigingen en families. Bovendien is er een uitgebreide collectie foto’s en documentatie aanwezig, zodat het Streekarchief de aangewezen plek is voor iedereen met vragen over de lokale geschiedenis.


Screenshot van website

www.streekarchivariaat.nl

Streekarchivaat Noord-Veluwe

Het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe (SNWV) vormt het geheugen van de regio Noordwest-Veluwe. Wij beheren de archieven en historische collecties van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek. Archieven zijn belangrijk voor het kunnen reconstrueren van het verleden en onze identiteit. Maar archieven zijn ook essentieel om als burger het handelen van overheden te kunnen controleren. Betrouwbare informatie is van groot belang om rechten en plichten te kunnen bewijzen. Samen met onze medewerkers en tientallen vrijwilligers werken we voortdurend aan kwalitatief hoogwaardig archiefbeheer, het toegankelijk maken van onze collecties en dienstverlening richting de burger en de gemeentelijke organisatie. Wij hebben liefde voor het vak, passie voor de geschiedenis en willen jou graag helpen bij je zoektocht.


Screenshot van website

www.tresoar.nl/Pages/Default.aspx

Tresoar

Tresoar beheert een grote wetenschappelijke bibliotheek, een collectie archieven van en over Friesland en een grote verzameling documentatie en objecten over de Friese literatuur. De collectie kan in de studiezaal geraadpleegd worden en via de website kan gezocht worden in de catalogi en naamregisters. Naast de papieren collectie groeien ook de collecties foto’s, film en geluid, die eveneens via de website te raadplegen zijn.


Screenshot van website

westbrabantsarchief.nl

West-Brabants Archief

Het West-Brabants Archief is een gemeenschappelijke regeling die per 1 juli 2016 is ontstaan door de samenvoeging van de archiefdienst van Bergen op Zoom (inclusief Steenbergen en Woensdrecht) , het gemeentearchief Roosendaal en het Regionaal Archief West-Brabant (RAWB). Het RAWB bestond tot 1 juli uit de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Zundert en het waterschap Brabantse Delta. Het waterschap neemt aan het nieuwe West-Brabants Archief niet deel. Vanwege de samenvoeging van de drie diensten is gekozen voor een nieuwe naam: het West-Brabants Archief.


Screenshot van website

www.zeeuwsarchief.nl/onderzoek-het-zelf/archief/?mizig=862

Zeeuwen Gezocht


Screenshot van website

www.zeeuwsarchief.nl

Zeeuws Archief

Het Zeeuws Archief is een kenniscentrum voor historisch en genealogisch onderzoek in Zeeland. De dienst beschikt over een uitgebreide collectie bestaande uit archieven, verzamelingen, tekeningen, kaarten, prenten en foto's over alle mogelijke onderwerpen uit de provincie Zeeland. Over de gemeenten Middelburg, Veere en Kapelle beschikt het archief over nog meer informatie. Het Zeeuws Archief fungeert in formele zin als Rijksarchief in Zeeland en als gemeentearchief voor de gemeenten Middelburg, Veere en Kapelle.


Screenshot van website