stamboomgids

allimgalltxt
txtimg
Zoekresultaten 'Ta' (binnen één categorie)

Resultaten 1 - 10 van 37:

www.tresoar.nl/Pages/Default.aspx

Tresoar

Tresoar beheert een grote wetenschappelijke bibliotheek, een collectie archieven van en over Friesland en een grote verzameling documentatie en objecten over de Friese literatuur. De collectie kan in de studiezaal geraadpleegd worden en via de website kan gezocht worden in de catalogi en naamregisters. Naast de papieren collectie groeien ook de collecties foto’s, film en geluid, die eveneens via de website te raadplegen zijn.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

westbrabantsarchief.nl

West-Brabants Archief

Het West-Brabants Archief is een gemeenschappelijke regeling die per 1 juli 2016 is ontstaan door de samenvoeging van de archiefdienst van Bergen op Zoom (inclusief Steenbergen en Woensdrecht) , het gemeentearchief Roosendaal en het Regionaal Archief West-Brabant (RAWB). Het RAWB bestond tot 1 juli uit de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Zundert en het waterschap Brabantse Delta. Het waterschap neemt aan het nieuwe West-Brabants Archief niet deel. Vanwege de samenvoeging van de drie diensten is gekozen voor een nieuwe naam: het West-Brabants Archief.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.bhic.nl

Brabants Historisch Informatie Centrum

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in 's-Hertogenbosch is het Regionaal Historisch Centrum voor Noord-Brabant, met name het noordoostelijk deel van deze provincie. Het BHIC fungeert in formele zin als Rijksarchief in Noord-Brabant en als gemeentearchief en waterschapsarchief voor een aantal gemeenten en waterschappen gelegen in het noordoostelijk deel van deze provincie. Vanuit die functies beheert het BHIC enerzijds archieven en verzamelingen afkomstig van rijks-, provinciale en particuliere instellingen met als werkingsgebied de provincie Noord-Brabant of voorgangers daarvan, en anderzijds van ruim tachtig (voormalige) gemeenten en waterschappen gelegen in het genoemde noordoostelijk deel van deze provincie en eveneens van particuliere instellingen in dit gebied.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

streekarchiefvp.nl

Streekarchief Voorne Putten & Rozenburg

Het Streekarchief is een gemeenschappelijke regeling en vormt zodoende de verzamelplaats voor de archieven van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne. Daarnaast beheert het Streekarchief tal van particuliere archieven, zoals dat van kerkgenootschappen, bedrijven, verenigingen en families. Bovendien is er een uitgebreide collectie foto’s en documentatie aanwezig, zodat het Streekarchief de aangewezen plek is voor iedereen met vragen over de lokale geschiedenis.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.geldersarchief.nl

Gelders Archief

Het Gelders Archief te Arnhem is het Regionaal Historisch Centrum voor de provincie Gelderland, de gemeenten Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal, Overbetuwe en het Vallei en Veluwe. Dit archief is op 1 juni 2002 ontstaan door een fusie tussen het Rijksarchief in Gelderland en de opgeheven gemeentearchieven van Arnhem, Renkum, Rheden en Rozendaal. Het beheert archieven en collecties van de 9e tot en met de 21e eeuw. Het Gelders Archief fungeert in formele zin als Rijksarchief in Gelderland en als gemeentearchief voor de vijf genoemde gemeenten. Vanuit die functies beheert het Gelders Archief enerzijds archieven en collecties afkomstig van rijks-, provinciale en particuliere instellingen met als werkingsgebied de provincie Gelderland of voorgangers daarvan, en anderzijds van de genoemde gemeenten (en eventueel daarin opgegane gemeenten) en particuliere instellingen en personen uit die gemeenten, zoals huizen, families, bedrijven, kerken, scholen, verenigingen en stichtingen.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.historischcentrumoverijssel.nl

Historisch Centrum Overijssel

Historisch Centrum Overijssel (HCO) is een informatiecentrum voor de geschiedenis van de provincie Overijssel en de stad Zwolle. Het HCO ontstond in 2001, toen het voormalige Gemeentearchief van Zwolle en het voormalige Rijksarchief van Overijssel werden samengevoegd. Van januari 2016 tot oktober 2017 was politicus Arie Slob directeur. In die periode werd ook het Deventer Stadsarchief bij het HCO betrokken en viel het besluit dat de collectie van het Stedelijk Museum Zwolle overgaat naar het HCO.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.zeeuwsarchief.nl

Zeeuws Archief

Het Zeeuws Archief is een kenniscentrum voor historisch en genealogisch onderzoek in Zeeland. De dienst beschikt over een uitgebreide collectie bestaande uit archieven, verzamelingen, tekeningen, kaarten, prenten en foto's over alle mogelijke onderwerpen uit de provincie Zeeland. Over de gemeenten Middelburg, Veere en Kapelle beschikt het archief over nog meer informatie. Het Zeeuws Archief fungeert in formele zin als Rijksarchief in Zeeland en als gemeentearchief voor de gemeenten Middelburg, Veere en Kapelle.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.goeree-overflakkee.nl/streekarchief

Streekarchief Goeree-Overflakkee

Het Streekarchief Goeree-Overflakkee beheert de archieven van de gemeente Goeree-Overflakkee, voormalige gemeenten en haar voorgangers, de waterschaps- en polderarchieven, overgebrachte Rijksarchieven en tal van particuliere archieven. Goeree-Overflakkee vormt het zuidelijkste deel van de provincie Zuid-Holland. Het voormalige eiland, inmiddels telt 13 dorpskernen en enkele buurtschappen. Thans zijn er vier gemeenten: Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.archiefeemland.nl

Archief Eemland

Het Archief Eemland, in de Nederlandse provincie Utrecht, is het Regionaal Historisch Centrum voor Amersfoort, Baarn, Eemnes, Leusden, Renswoude, Soest, Woudenberg en het waterschap Vallei en Eem. Het fungeert tevens als documentatie-centrum voor Kamp Amersfoort. Het archief was tot mei 2014 gevestigd in het stadsinformatiecentrum De Observant op het Stadhuisplein te Amersfoort. Op 1 mei 2014 verhuisde het naar het Eemhuis.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website

www.regionaalarchiefdordrecht.nl

Regionaal Archief Dordrecht

Het Regionaal Archief Dordrecht beheert het archief van de stad Dordrecht, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, en van dertien omringende gemeenten. Het is gevestigd op het Hof in Dordrecht. De gemeenten waarvan het Regionaal Archief de archieven bewaard zijn, naast Dordrecht, Alblasserdam, Binnenmaas, Cromstrijen, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Korendijk, Molenwaard, Papendrecht, Sliedrecht, Strijen en Zwijndrecht. Het archief fungeert als centrum waar, in samenwerking met de bewoners van Dordrecht en de regio, vorm gegeven wordt aan het geheugen van de samenleving. Duizenden archiefstukken, foto's, tekeningen, kaarten, boeken, tijdschriften en kranten zijn in het erfgoedcentrum ondergebracht. Die archiefstukken komen niet alleen van de overheid, maar ook van burgers, bedrijven, scholen, sociale instellingen, notarissen, kerkgenootschappen en sportverenigingen. Vrijwel alle documenten zijn openbaar. De archieven en collecties die door het Regionaal Archief worden beheerd, worden bewaard op het Stadsdepot aan de Dordtse Kil. De studiezaal is echter op het Hof in de binnenstad; stukken die men wil inzien moeten dus ruim op tijd worden aangevraagd.

Categorie: Archieven » Regionale archieven   Filter remove


Screenshot van website